Ornella Muti na Netflixu: Italka, ze které se mužům podlamovala kolena

Ornella Muti na Netflixu: Italka, ze které se mužům podlamovala kolena
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V roce 1994 ji čtenáři časopisu Class zvolili nejkrásnější ženou světa. V roce 2008 uvedla na trh novou řadu vlastních klenotů a otevřela obchody v Paříži, Miláně, Římě, Moskvě a Alma Atě. Ňadra má pojištěna na částku 350 000 dolarů.

V roce 1998 poprvé navštívila Českou republiku. Nejprve v rámci reklamní kampaně parfému Viva di Tosca a poté jako oficiální host Mezinárodního festivalu v Karlových Varech. Představila zde černou komedii Někde ve městě, kde vytvořila postavu nevěrné manželky. V roce 2000 se účastnila MFF dětského filmu ve Zlíně.

V únoru 2015 dostala u soudu v italském Pordenone trest osm měsíců vězení a pokutu v přepočtu 16 tisíc korun, jelikož se v roce 2011 podle soudce dopustila podvodu, když zrušila účast na představení kvůli večeři s Vladimirem Putinem, který byl v té době ruským premiérem.

Hra na lásku

  • Komedie, Itálie / Francie, 1977

Píše se rok 1946, je horké léto a Marco Maffei (Patrick Dewaere) se bezcílně plaví na své jachtě po italském Lago Maggiore. V jednom z přístavů potká stárnoucího právníka (Ugo Tognazzi), který se mu přestaví jako Temistocle Mario Orimbelli a pozve ho na večeři do svého domu na druhém břehu jezera.

V krásné vile žije také o mnoho let mladší Orimbelliho švagrová Matilda (Ornella Muti), vdova, která byla za války distančně provdána a svého manžela Berlusconiho, nyní úředně prohlášeného za mrtvého, nikdy neviděla. Marcovi je na noc nabídnut nejhonosnější pokoj, zrovna ten, který před mnoha lety obýval biskup, než utonul v jezeře. Mladý muž před usnutím pozoruje protější rozsvícené okno, za kterým se svlékající se Matilda necudně hladí. Pokusí se na ženu udělat dojem?

Počkej do jara, Bandini

  •  Drama, Belgie / Francie / Itálie / USA, 1989

Román vypráví příběh chudé rodiny italských přistěhovalců v Rocklinu v Coloradu v zimě roku 1928. Svevo pracuje jako zedník, zavalený dluhy a bez práce kvůli drsnému zimnímu klimatu. Uchýlí se k alkoholu a hazardu, aby zapomněl na svůj ubohý život. Další postavou, okolo které se točí děj, je čtrnáctiletý Arturo.

Příběh, místy úsměvný a místy tragický, je vyprávěn především ve třetí osobě, sleduje hlavně pohled Artura a také postavy Sveva Bandiniho. Otec i syn se těší na jaro, první, že se bude moci vrátit do práce jako dělník, druhý, že se bude moci vrátit k baseballu a zanechat tak těžkosti a hořkost domácího života.

 

Zdroj:

  • autorský článek