Šokující pondělí v Ulici: Urbanová poštve na Slávka policii a Vilma kvůli pomočování vyfasuje plenky

Šokující pondělí v Ulici: Urbanová poštve na Slávka policii a Vilma kvůli pomočování vyfasuje plenky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milena si nenechá ujít žádnou příležitost k výdělku, a tak nabídne Gábinině zákaznici, že jí Slávek pomůže otevřít zamčené auto. Divný muž u cizího vozu však vzbudí podezření v Urbance, která začne neprodleně jednat. Nyklovi zatím vymýšlejí, kdo Vilmě citlivě oznámí, že potřebuje pleny.

Ziskuchtivá Milena si koleduje o malér

Doma u Gábiny zazvoní její zákaznice s prosbou o pomoc. Má potíže s autem, které se jí uzamklo i s klíči, telefonem a doklady uvnitř. Blbne totiž centrální zamykání. Milena je náhodou zrovna po ruce a rychle nabídne řešení v podobě šikovného Slávka. Ten se vydá odemknout vůz, ale z nějakého důvodu si přitom dá na hlavu kapuci, takže to na první pohled působí všelijak, když se podezřelý chlápek pokouší dostat do cizího auta. Všimne si toho Urbanová a bez váhání zavolá policii kvůli krádeži za bílého dne. Teprve když muži zákona přijedou, uvědomí si, že pana Slávka vlastně zná. To už se ze salonu řítí Gábina se zákaznicí, aby policii vysvětlily, že se jedná o pouhé nedorozumění a že Slávek byl o odemčení auta požádán.

Urbanka se v pondělí poněkud unáhlí.
Urbanka se v pondělí poněkud unáhlí. | Zdroj: TV Nova

Naštěstí se tedy vše vysvětlí, Milena Pumrová ovšem na rozdíl od Slávka nemíní nechat Urbanovou z ostudy vyváznout jen tak. Přiměje ji k pořádné omluvě a následně si s ní ještě dohodne výhodný kšeft pro neziskovou organizaci. Urbanka totiž potřebuje někoho na údržbu bytu. Radek jen žasne a přemítá, jak asi Milena hodlá zakázku proúčtovat. Když mu oznámí, že to provede „bez papíru“, Mastňoch znejistí. Tohle smrdí průšvihem.

U Nyklových se řeší choulostivý problém

Milenin kšeft ovšem není to jediné, co zítra bude v Ulici silně zavánět. Lexík už nechce trávit čas v babiččině pokoji, protože to tam prý páchne po čůránkách. No, zdá se, že když teď babička víc pije a nestíhá si kvůli noze dojít na záchod, občas to v sobě prostě neudrží. Nezbývá než koupit pleny a nějak šetrně jí vysvětlit, že se bez nich neobejde. Kdo jí to ale řekne? Kateřina a Lumír se shodnou na tom, že na podobné rozhovory je nejlepší Vendula, a tak na ni tenhle nepříjemný problém s radostí přehodí.

Vendy se nebrání, je naopak ráda, že může nějak pomoct. Vyrazí do lékárny a vrátí se s balíkem plenek pro babičku, která pochopitelně v první chvíli prohlásí, že nic takového nepotřebuje. Vendy jí jemným, ale nesmlouvavým hlasem sdělí, že nehody se stávají a není to nic, za co by se musela stydět. Třeba zjistí, že jí to bude vyhovovat, nebude se muset tolik stresovat. Vilma namítne, že je to stejně vina rodiny, která jí od rána do večera vnucuje pití. Jenže pít se musí a tohle opatření není napořád, tak proč ho alespoň nevyzkoušet? Lumír navíc dodá, že je to jen pro jistotu, kdyby náhodou nestihla doběhnout na záchod. Vilma se nakonec podřídí, vlastně asi snáze, než všichni čekali. Jestli si plenky skutečně vezme, se ale teprve uvidí.

Zdroj článku:
  • Autorský text