V pondělní Ulici skončí zlodějka Milena v slzách a s pocitem, že je na všechno sama

V pondělní Ulici skončí zlodějka Milena v slzách a s pocitem, že je na všechno sama
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milena dlouho pokoušela osud a nyní na svou lehkovážnost a nenasytnost konečně doplatí. Radek ji chytře dotlačí k rezignaci, dcera jí odmítne opakovaně půjčovat peníze a Herman, ten pochopitelně začne ohrnovat nos nad celou tou zločineckou famílií. Jirka by měl otevřít oči, dokud je čas.

Nad Milenou se stahují mračna

Začátek týdne bude v jistém smyslu znamenat drsný konec pro Milenu Pumrovou. V zoufalé snaze zachránit ze své pozice ve Druhé šanci, co se dá, poprosí dceru o půjčku. Potřebuje urychleně dodat na firemní účet penzionu páteční tržbu, o kterou ji Slávek připravil, když ve vzteku popadl Mileninu pracovní peněženku a odešel s ní pryč. Ne snad proto, že by ji chtěl okrást, ale aby zajistil, že nebude dál bezhlavě utrácet cizí peníze.

Gábina mámě samozřejmě půjčí, ačkoli jí bude divné, že vůbec potřebuje peníze poté, co jí ještě nedávno chtěla přispívat na svatební šaty. Jirka poznamená, že Milena nemá zkušenosti s vedením lidí a nikdy nepodnikala v neziskovém sektoru, a tak vše řeší zmateně a chaoticky.

Slávek Milenu upřímně vyděsil.
Slávek Milenu upřímně vyděsil. | Zdroj: TV Nova

Chaos bude v pondělí vládnout také na stavbě, k jejímuž dokončení se Druhá šance zavázala. Zrovna v době, kdy se tam starosta Hložánek bude chtít podívat, aby zjistil, jak práce běží, žádný ze zaměstnanců se ze vzdoru vůči paní ředitelce neukáže. Radek o tom Milenu informuje a dodá, že pokud neziskovka nedodrží stanovené termíny, může z toho být i žaloba.

Radek paní ředitelku donutí k rezignaci

Později se Radek dozví, že Gábina půjčila Mileně peníze, a poprosí ji, aby to víckrát nedělala. Jinak se nepoučitelná Milena z problémů nikdy nevyhrabe. Aby dceru přesvědčil, prozradí jí všechno o tom, že její máma si bere peníze z neziskovky a utrácí je sama za sebe. Prokleté bourací kladivo koupila za deset tisíc korun, ale Kaštanovi si řekla o dvacet, přičemž zbytek vložila do vlastní kapsy.

Radek dosáhne svého a vyšachuje Milenu.
Radek dosáhne svého a vyšachuje Milenu. | Zdroj: TV Nova

Gábině se nechce věřit, že by máma kradla, ale Radek jí to potvrdí. Nebyl to její jediný zásek, ale on je odhodlaný to vyřešit, aby se tím nemusela trápit ještě dcera. Všechno bude záležet na výsledku schůzky se Slávkem. Radek ho pozve do hospody, aby mu dal najevo, že sami mezi sebou žádný problém nemají. Naopak mohou nadále spolupracovat a přimět Milenu k rezignaci. Pak by se on i ostatní chlapi mohli do Druhé šance vrátit a pokračovat ve stavbě.

Když Slávek souhlasí, Radek na Milenu zatlačí a dá jí podepsat rezignaci. Jedině tak jí prý Slávek bude moct odpustit a nepůjde ji nahlásit na policii. Milena, zničená vlastním selháním a porážkou, nakonec opravdu podepíše.

Herman nabádá syna k ostražitosti

Mezitím se Jirka setkává v krámku s otcem a tématem rozhovoru bude Milena, ale také Slávek a dění kolem neziskovky. Fakt, že Mastný byl odsouzen za dvojnásobné vydírání, tomu jenom nasazuje korunu. Jirka o tom ale ví, sám Mastného vyšetřoval, jak tedy může být takhle klidný?

Bývalý vězeň Slávek říkal v pátek něco o čachrech a zmínil peníze, pro soudce tudíž není těžké vyvodit si souvislosti. Tihle lidé se mají zakrátko stát Jirkovou rodinou! I když to soudce nechápe, právě tato skutečnost je důvodem, proč Jirka do jejich záležitostí nestrká nos. Je to rozumný přístup? Jak Herman starší poznamená, pověst má člověk jen jednu a skvrna se z ní odstraňuje těžko.

Zdroj článku:
  • Autorský text