Ondřej Gregor Brzobohatý slaví narozeniny. Diváky Ulice okouzlil jako pohledný právník

Ondřej Gregor Brzobohatý slaví narozeniny. Diváky Ulice okouzlil jako pohledný právník
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec a hudební skladatel Ondřej Gregor Brzobohatý se narodil 2. 2. 1983, což znamená, že právě dnes slaví krásných 40 let. Z televizní obrazovky ho znají např. diváci Gymplu s (r)učením omezeným a fanoušci Ulice, v níž si zahrál Marka Stránského, manžela ztřeštěné Digi.

Osudové setkání se svéráznou kadeřnicí

Marek Stránský byl jednou z prvních postav seriálu Ulice. Atraktivní a inteligentní mladík vystudoval práva na prestižní univerzitě v Anglii. Ačkoli mu nadějný start do života umožnily peníze a kontakty vlivného otce, nebyl nikdy zhýčkaným synáčkem, který by si nechal umetat cestičku k úspěchu. Naopak se s tátou pohádal kvůli jeho nekalým obchodním praktikám a neúctě k zákonům.

Velký zlom v Markově životě nastal, když poprvé potkal kadeřnici Digi (Michaela Maurerová). Stalo se tak, když ho měla coby prominentního zákazníka ostříhat. Marek si vybral fotografii v katalogu a ona mu vytvořila účes přesně podle ní, včetně divoké barvy. Nehnul brvou, když se pak uviděl v zrcadle. Prohlásil však, že ho čeká jednání o důležitém kontraktu. Dopadne-li špatně kvůli jeho výstřednímu účesu, bude chtít po salonu odškodné. Ingrid poslala Digi, aby se Markovi omluvila, a tak vlastně začal jejich vztah plný lásky a radosti i hádek a dramat.

Manžel ve vězení, exekuce i hemofilie

Jednoho dne Digi doprovodila kamarádku Moniku Farskou (Anna Fixová) do Markova rádia, kam byla pozvána na hlasové zkoušky. Monika si tehdy na Marka tak trochu myslela a možná doufala, že právě tohle bude cesta k jeho srdci i ke slibné kariéře. Práci moderátorky na částečný úvazek ale nakonec díky své bezprostřednosti a smyslu pro humor získala Digi. Ta se tak s Markem v rádiu potkávala čím dál častěji.

S Danielou Písařovicovou na předávání hudebních cen Český slavík, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Zamilovali se do sebe, ale jejich štěstí málem zničila nepříjemná pravda o Dagmařině minulosti. Digi už totiž byla vdaná, a to za zloděje aut Tonyho, který tenkrát vězel za mřížemi. Nasekal spoustu dluhů, kvůli nimž si na jeho manželku došlápli exekutoři. Markovu právní pomoc Digi odmítla s tím, že si chce svoje problémy vyřešit sama.

Tahle nepříjemná zkušenost a ani houževnatá snaha Karla Stránského (Milan Kňažko) umlčet a zničit oblíbenou moderátorku nemohly zamilovaný pár rozdělit. Marek požádal Digi o ruku a vyhledal lékaře, který měl cenné informace o její rodině. Digi totiž vyrostla v dětském domově a o své minulosti mnoho nevěděla. Díky Markovi se od doktora dozvěděla, kdo byli její rodiče. Zároveň však zjistila krutou pravdu o sobě samé – byla přenašečkou dědičné nemoci, hemofilie. Aby Markovi nezkomplikovala život ještě víc, rozešla se s ním. Trvalo nějakou dobu, než se opět dali dohromady. Pak jí Marek poněkud nečekaně oznámil, že se za týden vezmou na dovolené na Seychelách.

Následně dojednal Digi léčení na klinice v Londýně, aby mohli založit rodinu beze strachu z vážné nemoci. Později tam za ní přiletěl a už se v Anglii usadili natrvalo. Digi otěhotněla a přivedla na svět dvě holčičky. Ona i Marek na několik let zmizeli ze seriálu. Digi se sice na čas vrátila do Prahy i s dcerami, ale už bez Marka.

Přejeme Ondřejovi k jeho významným kulatinám všechno nejlepší, hodně štěstí, zdraví i profesních úspěchů.

Zdroj článku:
  • ŠLOUFOVÁ, Alena. Ulice: průvodce seriálem. Praha: Brána, 2012, str. 196–198. ISBN 978-80-724-3616-3.