Ulice: Pamatujete si na lamače dívčích srdcí Marka Stránského?

Ulice: Pamatujete si na lamače dívčích srdcí Marka Stránského?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dějová linka Ondřeje Brzobohatého v Ulici nebyla dlouhá. Hrál v ní jen půl druhého roku a tvořil hezký pár s kadeřnicí Digi. Marek Stránský byl sympatickým právníkem, který se zakoukal do kadeřnice Digi. Spolu později začali žít svůj pohádkový život v Anglii, kde se jim narodila dvojčátka.

Časté natáčení Ulice nebylo nic pro Ondřeje Brzobohatého

Méně pozornému divákovi mohlo uniknout, že se v Ulici jednu dobu objevoval také herec Ondřej Brzobohatý, a to v roli právníka Marka Stránského, který se zamiloval do kadeřnice Digi. Bohužel pro diváky, časté natáčení herci úplně nesedlo, a tak byl rád, když herečka Míša Mauerová v roce 2008 otěhotněla a ze seriálu zmizela. Scenáristé jim tehdy napsali život v Anglii. Marek byl bratrem Štěpána Stránského (herec Štěpán Benoni) a synem Karla Stránského (herec Milan Kňažko).

Do budoucna s tímto párem počítali, a tak si nechali otevřená vrátka. Rok 2015 byl tím, kdy se herečka Mauerová chtěla do seriálu vrátit. Bohužel stejně to neviděl Ondřej Brzobohatý, který návrat neplánoval. Potom se ho museli scenáristé zbavit. Míšu nechali z Anglie přicestovat zpět už jako vdovu. Marek Stránský zemřel na akutní leukémii, což Digi samozřejmě zdrtilo a byla to tragédie i pro všechny její známé. 

Milan Kňažko jako Karel Stránský, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Jako syna Karla Stránského to neměl jednoduché 

Marek Stránský byl kladnou rolí. Jako syn Karla Stránského, kterého v Ulici ztvárnil herec Milan Kňažko, to však neměl vůbec jednoduché. Nebylo totiž možné se svým otcem vyjít. Jejich představa o tom, jak vycházet s lidmi, se totiž rozcházela. Zatímco Karel Stránský preferoval moc a peníze a měl pocit, že za ty si může koupit cokoliv a kohokoliv, Marek a také jeho bratr Štěpán s tímto nesouhlasili. Často se za machinace a manipulace svého otce oba velmi styděli. Ten, ačkoliv se v Ulici jevil jako padouch, kterého zajímá jen vlastní prospěch, své syny velice miloval a udělal by pro ně cokoliv. 

Ondřej Brzobohatý tedy patří k těm, kteří v Ulici zemřeli tragickou smrtí. Podobný osud v Ulici potkal například Světlanu Nyklovou

Zdroje článku: