Napínavý začátek Ulice u Nyklových: Dovádění v divočině, Jirkovy námluvy a zraněná babička

Napínavý začátek Ulice u Nyklových: Dovádění v divočině, Jirkovy námluvy a zraněná babička
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Letní prázdniny jsou obdobím, které si chtějí užít hlavně děti. Lumír to své vezme na pořádnou chlapskou výpravu do lesa. Zneklidněná Vilma se ale musí na vlastní oči přesvědčit, že je o vnoučka dobře postaráno. Mezitím se doma rozjíždí dámská jízda Venduly a Martiny, kterou zpestří Jirka Hložánek.

Trampování s nečekaně divokou Vilmou

Co by to bylo za prázdniny bez pořádného dobrodružství v lůně přírody? Lexík (Filip Hornyak) by si jistě připadal ochuzen, zvlášť proto, že několik zábavných výprav s kamarády drozdy v minulosti prošvihl kvůli nemoci. Lumír (Václav Svoboda) proto splní slib a vezme synka na výlet do divočiny.

Zálesácká výprava se za přítomnosti Pavla (Jan Řezníček) a Mária (Jiří Kniha) změní v několikadenní pánskou jízdu. Místo táboření pod stanem si hoši užijí pohodlíčko malebné lesní chatky a pocit volnosti. Konečně si můžou trochu odpočinout od svých drahých poloviček. Klid a pohoda jim ale nevydrží dlouho, jelikož babička Nyklová (Jaroslava Obermaierová) u nich z obav o Lexíka provede přepadovku.

Jirka dělá psí kusy, aby sbalil Martinu

Chlapi budou jenom užasle koukat, jak se Vilma dokáže odvázat. A nebude jediná. Pavlovi na truc to doma roztočí i Vendula (Anežka Rusevová). Pozve si Martinu (Natálie Holíková), s níž si udělají vlastní dámskou jízdu. Ani jejich radovánky se však neobejdou bez vetřelce. Tím bude Jirka Hložánek (Ondřej Havel), jenž by navzdory dřívějšímu váhání chtěl Martinu sbalit. Krásná kuchařka se ale ošklivě spálila, než přijela do Čech. Její italský přítel ji zradil a ponížil, a tak teď Martina jakékoliv rande odmítá ze strachu z dalšího zklamání.

Jirka a Martina, z natáčení nové znělky Ulice
Jirka a Martina, z natáčení nové znělky Ulice | Zdroj: TV Nova

Ambicióznímu starostovi naštěstí nechybí odhodlání, trpělivost ani kreativita. Začne vymýšlet nejrůznější záminky a příležitosti, aby s Martinou mohl trávit čas. Některé bohužel nevyjdou úplně podle jeho představ a budou vlastně docela bláznivé, takže úsměvné trapasy na sebe nenechají dlouho čekat. Prokoukne Martina jeho pravý záměr? Jisté je, že to mezi nimi rychle nabere na obrátkách, což Jirkův otec Tonda (Miroslav Hanuš) pochopitelně nenechá bez povšimnutí. Podaří se dát Jirku a Martinu dohromady?

Vilmino zranění, operace a hospitalizace

Začátek 19. sezóny si však pro rodinu Nyklových a jejich přátele nepřipravil pouze bezstarostné radovánky a veselé momenty. Ani tady nebude nouze o pořádné drama, v němž tentokrát sehraje hlavní roli paní Nyklová. Během uklízení v Lumírově bytě upadne tak nešťastně, že musí na operaci. Následná hospitalizace v nemocnici a upoutání na lůžko připraví přirozeně činorodou Vilmu o její obvyklý elán a chuť k životu.

Vilma skončí v nemocnici.
Vilma skončí v nemocnici. | Zdroj: TV Nova

Rázná hlava rodu se ze dne na den promění v hromádku neštěstí. Její blízcí ji nenechají utonout v depresi a zabojují o ni každý po svém, někdo s humorem, jiný starostlivostí, další ostrými slovy. Jak se ale říká, všechno zlé je pro něco dobré. Teď se Vilma konečně přesvědčí, že Kateřina Dubovská (Martina Randová) je velkou oporou nejen svému partnerovi Lumírovi, ale celé rodině.

Zdroj článku:
  • Presskit Nova