Diváci Ulice se bouří proti ničení vztahů. Scenáristé nedokážou vymyslet nic jiného

Diváci Ulice se bouří proti ničení vztahů. Scenáristé nedokážou vymyslet nic jiného
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nevěra tady, nevěra tamhle – v Ulici ji potkáte na každém kroku. Když se dvě sympatické postavy dají dohromady, divák si už začíná říkat, jestli má vůbec smysl jim ještě držet palce, když stejně víme, že je předvídatelní scenáristé zase rozeštvou.

V Ulici za každým rohem číhá nevěrník

Bylo to tak před lety, bude to tak i nadále. Nevěry patří k Ulici stejně jako např. Henry ke své hospodě. Vzpomeňme na velkého proutníka Bedřicha Lišku (Adrian Jastraban), jenž svou manželku Aničku (Ljuba Krbová) podvedl více než jednou, nejdřív s krásnou Lucií, později s Jindrou Pražákovou. Nezapomínejme ani na Martina Maléře (Tomáš Dastlík), který si začal se servírkou Šárkou (Malvína Pachlová), nebo na Jardu Hejla, jenž těsně před svatbou ohrozil vztah s Lenkou (Michaela Badinková) tím, že se vyspal s Markétou (Berenika Kohoutová). Ani Eddie Rambousek (Jiří Panzner), který se letos na podzim slavně vrátil do seriálu, rozhodně není svatý. Přítelkyni Adrianě (Šárka Krausová) ublížil, když si začal s kolegyní Zorou.

Jak tak vzpomínáme na nevěry z časů minulých, musíme si nutně uvědomit, že scenáristé Ulice ničili naše oblíbené vztahy vždycky. Rozdělovali páry, které jsme si zamilovali a u nichž jsme doufali, že spolu budou žít šťastně až do smrti. Nemusíme ostatně pátrat ani v příliš daleké minulosti, stačí zabrousit jen o pár dílů zpátky. Karla a Kryštof, Bára a František… Tenhle seriál zkrátka není pohádka. Naopak se pyšní tím, že přebírá inspiraci z každodenní reality a skutečných lidských příběhů. Mnozí diváci však nemají pocit, že by nevěra byla opravdu naším denním chlebem a že by bylo nutné rozeštvat úplně každého.

Pokušitelka Skyler zaťala drápek.
Pokušitelka Skyler zaťala drápek. | Zdroj: TV Nova

Možná už je nejvyšší čas zavřít krám

V posledních týdnech se např. řeší hrozba nevěry u Klímových. Podlehne Iva (Hana Baroňová) pokušení a nechá se svést charismatickým Duškem (Tomáš Petřík)? Zničí nenechaví scenáristé další spokojenou rodinu jen kvůli snaze vnést do seriálu další zbytečné drama? Proč vlastně mají pocit, že diváci prahnou jen po dramatických zápletkách? Nemáme snad všude kolem sebe víc než dost negativních věcí i bez toho, aby nám je vnucovala Ulice?

„Přestaňte s těmi nevěrami, prosím!“ množí se výzvy na sociálních sítích. „Už před cca 8 lety jsem se kvůli tomu přestala dívat na Ordinaci, kvůli nevěrám a intrikám, nerada bych přišla i o Ulici!“
„Copak tam někdo je věrný? Každý v tom seriálu si tuto ‚linku‘ musí zahrát, to je pořád jak přes kopírák, už vymyslete něco nového.“
„To fakt neumíte vymyslet nic jiného než nevěru u každého páru?“

Zdá se, že neumějí. Nebo se k autorům podobné zoufalé výkřiky nespokojených diváků nějakou záhadou nedonesly. Pořád si totiž jedou to svoje, likvidují jednu šťastnou rodinu za druhou a hájí se tím, že vycházejí ze skutečného života. Proto ostatně přinášejí řadu dalších negativních témat. Koho by ale bavilo pořád koukat jenom na to negativní? Není divu, že sledovanost Ulice postupně klesá a že se čím dál častěji objevují názory, že už by měla skončit.

Zdroje článku: