Zpátky do minulosti s Ulicí: Příběh Gábiny a Hynka začal sázkou a skončil rozchodem

Zpátky do minulosti s Ulicí: Příběh Gábiny a Hynka začal sázkou a skončil rozchodem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina a Hynek byli součástí Ulice už od začátku. On učil tělocvik na gymnáziu, kde se ona předváděla jako třídní sexbomba, která toužila být neustálým středem pozornosti. Hynkův zájem získala snadno, původně proto, aby vyhrála sázku. Flirtování ale přerostlo v něco víc – a najednou tu byl Šimon.

Z hloupé sázky o polibek vzešlo miminko

Příběh Gábiny Pumrové a Hynka Urbana vzešel z pubertální sázky. Hynek (Roman Vojtek) byl Gábininým učitelem tělocviku a ona se s kamarádkami vsadila, že ho sbalí. Původně se mělo jednat o jediný polibek, ale celé se to zvrtlo ve vztah, jenž Gábině (Aneta Krejčíková) obrátil život vzhůru nohama. Zodpovědnost tenkrát rozhodně nebyla na denním pořádku u lehkovážné holky, která se bavila tím, že si pohrávala s kluky a lámala jim srdce.

Sázku sice vyhrála, ale dostalo se jí další nečekané „výhry“ v podobě těhotenství. Hynek dítě samozřejmě nechtěl a poslal Gábině stručnou, chladnou zprávu, aby ho dala pryč. Ona ostatně také chvíli uvažovala o potratu, nakonec to však nedokázala udělat. Snad poprvé v životě se rozhodla zachovat zodpovědně a vychovat svého potomka, i kdyby na to měla zůstat sama.

„Hynek si své původní rozhodnutí, že dítě nechce, postupně rozmyslel, a tak jsme spolu nakonec přece jenom zkusili založit rodinu.“ (My z Ulice, str. 107)

S Hynkem to Gábině nevyšlo, ale teď je konečně šťastná

Z malého Šimona (Jakub Krause) se stal nečekaný vánoční dárek. Přišel na svět o Štědrém dnu. Gábina byla tehdy na návštěvě u Jordánových. Na půlnoční mši s nimi už ale nedošla. Skončila v ložnici Vlastimila Peška (Rudolf Hrušínský mladší), kde jí s náročným porodem pomohla její bývalá profesorka Miriam Hejlová (Hana Maciuchová).

Novorozený chlapeček jako zázrakem pomohl poslepovat vztahy v Gábinině rodině. Dokonce ji sblížil s tátou Radkem Mastným (Pavel Novotný), s nímž se ale Hynek nenaučil vycházet nikdy. Ideální to nebylo ani mezi Hynkem a Gábinou, často se hádali o peníze a při všech problémech rychle zapomněli na romantiku. Začali žít až příliš prakticky.

Když jsem řekla Hynkovi, že nechci žít nudný život a chci mít ze života radost, dotklo se ho to. Naše vzájemná nespokojenost tím myslím vygradovala.

Pomyslným hřebíčkem do rakve jejich vztahu se stal Vašek (Patrik Děrgel), jenž v Gábině znovu probudil vášeň a smích a přiměl ji k zásadnímu kroku – vzít Šimona a odstěhovat se od Hynka. Začala znovu s novým partnerem a Hynek si také našel jinou ženu, Dášu, se kterou si pořídil synka Tomáše a s níž spokojeně žije dodnes. Na několik let pak zmizel z Ulice a teprve nedávno se vrátil, aby výrazněji zasáhl do Šimonovy výchovy a sblížil se s ním.

Gábina, co se lásky týče, dlouho neměla štěstí. Po rozchodu s Vaškem jí do života vstoupil hasič Aleš (Denny Ratajský), jenž do něj přinesl přehnanou disciplínu a žárlivost. Ani do třetice to tedy Gábině nevyšlo, ale zdá se, že v Jirkovi Hermanovi (Jan Holík) konečně našla toho pravého, jenž s ní věrně sdílí všechny radosti i starosti. Před začátkem prázdninové pauzy oslavili první výročí.

Gábina je teď šťastná s Jirkou.
Gábina je teď šťastná s Jirkou. | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • youtube.com