Ulice hned tak neskončí, i když podle některých by k tomu přispělo obsazení Emmy Smetany. Možná postačí Vondráčková

Ulice hned tak neskončí, i když podle některých by k tomu přispělo obsazení Emmy Smetany. Možná postačí Vondráčková
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V kategorii mýdlových oper nemá nekonečná a mnohými vysmívaná Ulice konkurenci, přesto jí mnozí fanoušci zůstávají věrní kvůli postavám, které si oblíbili před mnoha lety. Seriál je tu s námi už 18 let a vzdávat se něčeho, co se vlastně stalo neodmyslitelnou součástí našich životů, je těžké.

Zavřete oči, Ulice odchází. Nebo vlastně ne

Herci z Ulice společně oslavili úžasných osmnáct let vysílání tohoto rodinného seriálu, jenž začátkem září vstoupil do devatenácté sezóny. Spolu s tím se ale začala čím dál častěji vynořovat otázka, zda by nebylo vhodné celou tu parádu konečně uzavřít. Děj se opakuje stále dokola, kvalita i sledovanost klesají, oblíbené postavy mizí, protože znudění herci potřebují změnu a odcházejí za jinými projekty.

Témata se navíc točí hlavně kolem závažných společenských problémů, na které je dle tvůrců třeba poukázat, a tak Ulice divákům servíruje samé nepříjemné věci, jako je alkoholismus, gamblerství, domácí násilí, sebepoškozování, šikana ve školách nebo rozpad manželství. Pochopitelně nechybí časté nevěry, hádky, psychické problémy mládeže a mnoho dalších těžko stravitelných zápletek, před nimiž by asi mnozí diváci raději utekli, než aby se jimi zabývali ještě ve volném čase při sledování televize.

Kdo chce drama ze života, může si koneckonců pustit večerní zprávy. Ulici ale většina z nás začala sledovat spíše v touze si oddechnout a odreagovat se od každodenních starostí. Ačkoli, kdo by si pamatoval, proč vlastně před těmi osmnácti lety začal seriál sledovat? Tehdy to byla novinka, něco výjimečného a neobvyklého, vůbec první nekonečný seriál, který TV Nova vysílala pravidelně každičký všední podvečer, včetně svátků.

Obsazení Lucie Vondráčkové některým divákům vadí.
Obsazení Lucie Vondráčkové některým divákům vadí. | Zdroj: TV Nova

Po Vondráčkové můžete rovnou obsadit Smetanu

Je pravda, že i dnes – po té neuvěřitelné době – Ulice navzdory všem nedostatkům stále velkou základnu věrných fanoušků, a jistě i proto pořád běží dál. Nutno dodat, že i když někteří herci v průběhu let odešli, jiní se drží zuby nehty od začátku a právě k těm jsme si za tu dobu vytvořili určitý vztah. Za příklad si vezměme Lumíra Nykla. Začínal jako nenáviděný mizera, kterému šlo jen o peníze, ale prošel neskutečnou proměnou a kým je dnes? Oblíbeným vtipálkem, s nímž není nikdy nuda, starostlivým taťkou malého Lexíka, milujícím partnerem, zkrátka sympaťákem do každé nepohody. Navíc to dobře umí s paličatou matkou Vilmou. Přízeň diváků si udržují také Peškovi, Evžen s Blankou, Anička Lišková nebo Jirka Herman s Gábinou. Fanoušci rovněž ocenili návrat starých známých, zejména Eddieho Rambouska.

Co ovšem málokoho potěšilo, bylo představení nových posil v podání Adély Gondíkové a Lucie Vondráčkové. Právě obsazení druhé zmiňované, která je považována v prvé řadě za zpěvačku, bývá teď přirovnáváno k obsazení Emmy Smetany do vysmívané romance Eliška a Damián. Někteří vtipálci dokonce vyjádřili názor, že pokud tvůrci budou chtít Ulici rychle ukončit, mohou do ní obsadit právě Emmu Smetanu. „S oblibou Smetany by Ulici vyšperkovali. A bylo by po nekonečném seriálu,“ zažertovala na stránkách Ulice divačka Hanka.

Zdroje článku: