Filmový červen na Netflixu začíná ve velkém stylu: Přichází akční thriller Interceptor

Filmový červen na Netflixu začíná ve velkém stylu: Přichází akční thriller Interceptor
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tvrdá a realitou těžce zkoušená kapitánka JJ Collinsová (Elsa Pataky) se ocitne ve vedení základny protiraketových střel uprostřed Tichého oceánu poté, co byla neprávem odvelena ze své vysněné práce v Pentagonu.

Přestože nové pracovní postavení je spíše vyhnanství, Collinsová je rozhodnutá práci vykonávat, jak nejlépe umí. A netuší, že už brzy budou její schopnosti a loajalita podrobeny nejtěžší životní zkoušce.

Na Spojené státy bylo odpáleno šestnáct jaderných hlavic a simultánní koordinovaný útok ohrozí samotnou základnu. Collins se střetne tváří v tvář s charismatickým, ale nepříliš čestným Alexandrem Kesselem (Luke Bracey), bývalým důstojníkem americké vojenské rozvědky, který má v úmyslu s bandou žoldáků uskutečnit nemyslitelný a hrozivý plán. 

Luke Bracey, zdroj: magicinfoto / shetterstock

Během krátké doby a ve vypjaté situaci musí Collins využít svých znalostí z taktického a vojenského výcviku, aby zjistila, komu může věřit, a zastavila Kessela a jeho tajemné žoldáky v dokončení jejich zvrácené a hrozné mise, která ohrožuje miliony lidských životů.

Zajímavě obsazený film zahájil natáčení v březnu 2021 v Sydney a jde o režijní debut australského spisovatele Matthewa Reillyho. Scénář napsali Reilly a Stuart Beattie. Původně měl jít film koncem roku v Austrálii do kin, ale vzhledem ke koronavirové situaci došlo jen k velmi omezenému promítání a projekt se přesunul na Netflix.

Hlavní hrdinka v podání Elsy Pataky je silná, nezávislá a odhodlaná žena, která se tváří v tvář drtivé přesile prostě odmítá vzdát.

Téma silných hrdinek je v akčních filmech stále oblíbenější a určitě zajímavý bude i záporák, protože Austalan Luke Bracey je velký sympaťák a má za sebou například roli ve filmu Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny v režii Mela Gibsona, hlavní roli v romantické komedii Sváteční rande nebo v koprodukčním akčňáku Bod zlomu.

Elsa Pataky (45) je bývalá španělská modelka, herečka a producentka. Vystudovala žurnalistiku a navštěvovala kurzy herectví. Kromě španělštiny a rumunštiny hovoří plynně anglicky, italsky, portugalsky a francouzsky. S hercem Chrisem Hemsworthem (Thor) tvoří od roku 2010 stabilní manželský pár a vychovávají spolu tři děti. Elsa si zahrála v několika pokračováních Rychle a zběsile nebo ve známém seriálu Příliv sirén.