Rocky Balboa: Legenda „italský hřebec“ se vrací zpět do ringu

Rocky Balboa: Legenda „italský hřebec“ se vrací zpět do ringu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stáří se nevyhýbá ani takové legendě, jakou je Rocky Balboa. Boxerské rukavice už dávno pověsil na hřebík a místo boxu vypráví své historky návštěvníkům v jeho restauraci. Osud k němu nebyl moc příznivý, svou milovanou Adrian ztratil v předešlých dílech a jeho syn je s ním v minimálním kontaktu.

Rocky má opět možnost souboje s úřadujícím šampiónem Masonem Dixonem. Podaří se dvakrát tak staršímu Rockymu nad šampiónem vyhrát? Nebo vyhraje ten největší zápas v životě - usmíření se svým synem?

Realizace filmu trvala deset let

Je neskutečné, jak se z nevinného prvního dílu stal fenomén, který zasáhl všechny věkové kategorie. I sám Sylvester Stallone je na svůj šestý díl pyšný, protože mu trvalo šest dlouhých let, než někoho přesvědčil, aby snímek natočil. Ovšem natáčení se neobešlo bez komplikací. Jednou z nich bylo místo, kde Sylvester natočí závěrečný zápas. S tímto problémem mu pomohla stanice HBO, jenž živě vysílala souboj mezi Bernardem Hopkinsem a Jermainem Taylorem. Sylvester se chopil šance, před zápasem a po jeho konci pokračoval v natáčení. Zajímavostí je, že když ho diváci uviděli v ringu, okamžitě skandovali „Rocky“. Sylvester tak ušetřil za komparzisty v hledišti.

Nesmyslné požadavky Carla Weatherse

Pamatujete na Apolla Creeda, který během zápasu s ruským zápasníkem Dragem zemřel? Jeho představitel Carl Weathers o roli tak usiloval, že se se Sylvesterem nakonec nepohodl – na to zakázal ve filmu použít jeho archivní záběry. To však ničemu nevadilo, protože film nakonec vydělal něco málo přes 70 milionů dolarů, když rozpočet činil necelých 25 milionů dolarů.