Zlaté oko: Jednu z předních rolí měla obsadit modelka s českými kořeny

Zlaté oko: Jednu z předních rolí měla obsadit modelka s českými kořeny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Britské špionážní družice zachytí zkázu sibiřského střediska kosmických zbraní Severnaja, které zničil satelit Zlaté oko. Úkolem Bonda je zjistit, kdo za celou akcí stojí. A tak se James Bond opět po letech setkává s účastníky akce, kdy měl za úkol zlikvidovat sovětskou továrnu na biochemické zbraně. To ještě netuší, jaká překvapení ho při pátrání čekají.

Pierce Brosnan nebyl favoritem pro roli Jamese Bonda

Před Piercem se umístila ještě jména jako Liam Neeson, Mel Gibson, Hugh Grant a Lambert Wilson.

Nabídku pro roli Bondovy dívky získala Pavlína Pořízková

Tvůrci filmu zpočátku chtěli do role Bondovy dívky Natalje Simonovovej obsadit buď Elizabeth Hurley, Elle MacPherson nebo supermodelku českého původu Pavlínu Pořízkovou. Ta ale nabídku odmítla, a tak roli získala Izabella Scorupco.

Někteří herci se při natáčení natolik bavili, že žádali o účast v dalším filmu

Roli Valentina Žukovského ztvárnil herec Robbie Coltrane. Jeho postava měla původně zemřít, ale herec přesvědčil scénáristy, aby ho nechali na živu. Natáčení ho neskutečně bavilo, a dokonce vyslovil přání, že by chtěl hrát v některé z dalších bondovek. Přání se mu splnilo a Coltrane se objevuje ve snímku Jeden svět nestačí.

Úvodní píseň měli nazpívat slavní The Rolling Stones

Za úvodní písní stojí Bono a The Edge z kapely U2, kterou nazpívala zpěvačka Tina Turner (původně ji měli nazpívat The Rolling Stones, ti však odmítli). Bono se přiznal, že inspiraci k napsání písně mu byl pobyt ve Flemingově domě "Goldeneye" na Jamajce, kde trávil dovolenou se svou manželkou.

Napínavý snímek vysílá televize Prima MAX 3.10 v hlavním vysílacím čase, ve 20.00 hodin.