Propíraná Emma Smetana: Intelektuálka a častá oběť bulváru

Propíraná Emma Smetana: Intelektuálka a častá oběť bulváru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Při rozhovorech si zásadně vyká, plynně mluví čtyřmi jazyky, omylem se stala internetovým meme, její jméno je krycím názvem pro drogu a bulvár ji nařkl z podvádění jejího přítele. Kdo je ta dáma, kterou nejeden označí za arogantní?

Spletité rodinné vztahy a dětství za hranicemi 

Narodila se v únoru 1988 v Praze, kde následující dva roky žila. Byla neplánované dítě. Její matka Monika MacDonagh-Pajerová teprve studovala na fakultě filozofie a zatímco sotva dvouletou Emmu doma hlídala chůva, její matka se na podzim 1989 stala jednou z tváří sametové revoluce. Po převratu se s malou Emmou přestěhovala do Paříže, kde její manžel Jiří Smetana vedl jeden z rockových klubů. Tam Emma vyrůstala do svých šesti let, na základní školu již nastoupila ve Štrasburku. Ve svých deseti letech se vrátila do Prahy a následně nastoupila na francouzské lyceum.

Emma Smetana, M. A.

V Čechách dlouho nevydržela, po maturitě opět odjela do zahraničí. Ihned nastoupila na stáž do francouzského levicového deníku Libération, kde psala krátké příspěvky do kulturní rubriky. Studovala na prestižní univerzitě Institut d’études politiques de Paris (Science Po) v Dijonu, magisterský titul v oboru politických věd poté dokončila v Paříži. Druhý magisterský titul v oblasti politologie získala na berlínské Svobodné univerzitě.

Čtěte také: Klamou nás. Skutečná jména vašich oblíbených hollywoodských hvězd

Návrat do Čech a studená sprcha 

Prvně veřejnost Smetanu zaregistrovala v televizních novinách stanice Nova. Dostala se tam náhodou - vyhrála konzurz na roli ve filmu, odmítla však nahou scénu. Tím na sebe upozornila a kontaktovala ji produkce zpravodajství. Od roku 2012 moderovala zprávy, postupem času ovšem začala kritizovat postoje vedení televize. Neobjektivitu, způsob, jakým se informace ředí a zjednodušují, aby byly pro pochopení co nejprimitivnější. Situace se vyostřila v roce 2016, kdy sama směřovala k odchodu z novin, TV Nova jí ale dala výpoveď první. Tehdy už Smetana byla těhotná s dcerou Lennon Marlene, výpoveď tak nebyla legitimní a ještě po svém obchodu televizi žalovala pro ušlý zisk. Dvouletý soud nakonec prohrála, neboť žalobu podala až po uplynutí zákonem stanovené lhůty.

Čtěte také: V desítce nejoblíbenějších herců se objevuje i jeden Čech. Je mezi nimi i váš favorit?

Intelektuálka v šoubyznysu 

V roce 2017 nastoupila do DVTV. Kromě zpravodajské činnosti má vlastní hudební skupinu a v roce 2016 vydala debutové album What I´ve Done, kde nalezneme také single No Fire, který nazpívala se svým přítelem Jordanem Hajem. Hrála v několika filmech, seriálech a také divadelní hře Lucie, větší než malé množství látky. V médiích ale spíše než střípky její práce vídáme Emmin osobní život. Po premiéře filmu Šarlatán unikly fotografie, které údajně dokazují její aféru s o 13 let mladším Josefem Trojanem. Velkou kauzou byla také fotografie z místa požáru katedrály Notre-Dame, kterou Smetana pořídila jako součást svědectví z místa katastrofy pro server Aktuálně.cz.