Dramox: Nová streamovací služba přináší divadlo online

Dramox: Nová streamovací služba přináší divadlo online
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Desítky divadelních záznamů na jednom místě z divadel po celé republice nabízí videoportál Dramox. Portál vzhledem k situaci odstartoval streamovací službu o dva měsíce dříve než původně plánoval. Předplatitelé tak mohou podpořit svá oblíbená divadla a sledovat je i takto na dálku.

Zakladatelé platformy počítají řádově s tisícovkami předplatitelů. Ti si mohou koupit měsíční předplatné za 299 Kč nebo roční za 2990 Kč. Přitom 55 % z tržeb jde přímo na konta divadel, a tak divadelní fandové mohou pomoci svým oblíbeným divadlům, jež už podruhé v tomto roce byla nucena přestat hrát. Zaplacené předplatné pak služba přerozdělí podle počtu zhlédnutí u konkrétních divadel. Divadlům, autorům a hercům se tak dostane přesná částka z celkového počtu zhlédnutí jejich inscenací. Zájemci mohou přes Dramox podpořit libovolnou částkou i přímo konkrétní divadlo. 

V nabídce divadelní knihovny předplatitel najde zajímavé kousky ověnčené mnoha oceněními, například z dílny Divadla Na zábradlí, Dejvického divadla či brněnské Husy na provázku. Podívat se může divák také na divadelní záznamy krajských divadel, kam by se i za běžné situace s přihlédnutím k vzdálenostem pravděpodobně nedostal. Z nabídky jmenujme třeba Jihočeské divadlo, Městské divadlo Zlín nebo Divadlo Drak v Hradci Králové. Téměř třetina z nabídky tvoří díla z povinné četby, studenti si tak mohou zábavně a rychle rozšířit literární obzor.  

„Chceme dostat divadlo blíž lidem a umožnit jim trávit s ním víc času, než mohli doposud," uvedl jeden ze zakladatelů Martin Zavadil. „Věřím tomu, že Dramox přitáhne víc lidí k divadlu. Stejně jako předtím přitáhly obdobné služby víc lidí k filmům nebo poslechu hudby," dodal. Platformu založil Zavadil spolu s majitelem firmy Weemazz Radimem Horákem a majitelem značky Livesport Martinem Hájkem.