Rozdováděná 4. poprázdninová Ulice: Nyklová to rozbalí u ohně a Hložánek mladší slíbí Macarenu

Rozdováděná 4. poprázdninová Ulice: Nyklová to rozbalí u ohně a Hložánek mladší slíbí Macarenu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ulici bude zase jednou veselo. Nyklová se Lumírovi vnutí na pánskou jízdu, ale nakonec to bude právě ona, kdo rozproudí uvadající zábavu. Martina s Vendulou si konečně dopřejí plánovanou párty v hospodě a přidá se k nim nečekaný společník, šarmantní Jirka Hložánek.

Divoška Vilma to u táboráku pěkně rozjede

Je tu nový den a s ním příležitost splnit si dalšího drozdíka. Náročný úkol tentokrát vyžaduje, aby byl Lexík až do večera úplně sám. Lumír mu sice nařídí, aby se držel poblíž, jen kousek za chalupou, ale chlapec na jeho pokyny nedbá a zamíří k vodě, kde do trávy položí ocas z Máriova klobouku. Co na tom, že Ája bude zuřit, pokud ho nenajde doma? Lexík je přesvědčený, že ocásek by měl být navrácen lišce, která ho ztratila.

Pánové netušili, jak se Vilma dokáže odvázat.
Pánové netušili, jak se Vilma dokáže odvázat. | Zdroj: TV Nova

Mezitím vchází do bistra Vilma Nyklová, plně vybavená na výpravu do lesa. Vendula s Kateřinou si jen s lítostí povzdechnou. Takže včerejší panika babičku asi nepřešla. Naopak je to ještě horší. Vilma totiž měla v noci příšerný sen o tom, že uplakaný Lexík bloudí sám temným lesem. Rozhodnutí odjet za ním a zkontrolovat ho jí už nikdo nevymluví, a tak se Kateřina alespoň nabídne, že ji odveze autem. Cestou dá vědět Lumírovi, aby se na maminku psychicky připravil.

Pánové nejsou z přepadovky nijak nadšení a neochotně se pustí do úklidu. Hlavní je schovat někam sud s pivem. Kdyby ho Vilma našla, určitě by spustila přednášku o nezodpovědném chování. Lumír, Pavel i Mário se těšili, jak si poslední večer táboření užijí – měl to pro ně být zlatý hřeb, ale s Nyklovou za zadkem přijdou o všechnu zábavu. To si alespoň myslí, než jim mámuška pořádně vytře zrak. Když totiž zjistí, že mají chlapi po ruce jen čaj, vytáhne láhev slivovičky a rozjede večírek ve velkém. Mária pověří zajištěním muziky a pak si s ním zazpívá karaoke. Lumír jenom zírá na tu divokou důchodkyni, která se umí nečekaně odvázat.

Dámskou jízdu zpestří sympatický starosta

Vendula a Martina si v Praze užívají vlastní program. Prosecco, dobré jídlo a zábavná společnost Jirky Hložánka způsobí, že děvčata zapomenou obrážet bary a stráví celý večer v hospodě. Padne sice návrh, aby si šli všichni ještě zatancovat – Jirka dokonce slíbí předvést tanec k legendární písni „Macarena“, ale rozumná Vendula usoudí, že těch skleniček už bylo dost a bude lepší jít domů. I když to děvčata mají kousek, galantní starosta se nabídne, že je doprovodí. Bude tahle dámská jízda s nečekaným pánským účastníkem příslibem dalšího sbližování? Najdou v sobě Martina a Jirka zalíbení?

Kaštan vnukne Pumrové zajímavý nápad

Milenu zmáhá vedení nové společnosti v kombinaci s prací v hospodě, a tak jí Petr Kaštan navrhne, aby odjela na dovolenou k moři. Zaslouží si přece trochu příjemného odpočinku. Milena se zdráhá, musela by totiž v Praze nechat Radka, který má pořád nařízené domácí vězení. Nakonec se ale nechá přesvědčit k tomu, aby prázdniny u moře alespoň zvážila. Proč by také měla pořád trčet doma a dělat Mastňochovi posluhovačku?

Zdroj článku:
  • Autorský text