První poprázdninová Ulice: Lexík si vydupe táboření a těhotná Irena prosí prcka, aby konečně vylezl

První poprázdninová Ulice: Lexík si vydupe táboření a těhotná Irena prosí prcka, aby konečně vylezl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
1. díl 19. sezóny Ulice je tady a s ním přání malého Lexíka vyrazit do lesa tábořit. Ačkoli si užil radovánek u moře, jeho dobrodružný duch touží po něčem napínavějším – ideálně za doprovodu Mária a Pavla. Ve škole probíhají přípravy na září a chodbami se plouží znavená Irena, která ne a ne porodit.

Lexík má krásné prázdniny, ale něco jim chybí

Lexík si užil báječné prázdniny. Byl s tátou u moře a každý den si dopřával pizzu a zmrzlinu. Přesto není spokojený. Uteklo to jako voda, do začátku školy zbývá jen asi osmnáct dní, a Nyklovi přitom ani jednou netábořili. To je pro chlapce s dobrodružnou povahou, který touží objevovat, plnit drozdíky, rozdělávat oheň a sekat dříví, zkrátka obrovské zklamání.

I když tedy Lumír dělal, co mohl, aby mu zajistil pohodové léto, má teď jako táta pocit, že selhal. Třeba by ale nějakou zálesáckou výpravu ještě mohli stihnout… Stačí si vzít v práci volno a vyrazit do hospody za Kateřinou pro dobrou radu a inspiraci. Právě ona Lumírovi poradí, aby se nestresoval, zarezervoval ucházející chatku a vydal se s Lexíkem na výlet do lesa. Na konkrétním místě přece nezáleží.

Nadšený táta Nykl všechno zařídí a oznámí synkovi radostnou zprávu, že mohou odjet už zítra. Lexíkův obličejík se opět stáhne ve smutné grimase, jakmile zjistí, že pojedou jen sami dva. Byla by větší zábava, kdyby se připojilo více lidí. S Máriem a Pavlem bývá největší sranda, a tak si je mladík zkusí prosadit. Lumíra to stojí nemalé přemlouvání, ale nakonec mu pánové tenhle unáhlený nápad odkývají.

Na pánskou jízdu v lesích mrňata nepatří

Mário věří, že přesvědčit Áju nebude problém. Vendula se také tváří vstřícně, ovšem jen do chvíle, než pochopí, že Pavel s sebou nechce brát Elišku. Výlet do přírody má být čistě pánskou jízdou bez batolat, kvůli kterým by si to chlapi vůbec neužili. Lumír navíc slíbí, že své roztomilé vnučce všechno vynahradí jindy a vymyslí pro ni zábavu šitou na míru. Je pravda, že v lese by to s kočárkem nebylo ideální.

Vendulu netěší, že bude na vše sama.
Vendulu netěší, že bude na vše sama. | Zdroj: TV Nova

Vendula neochotně svolí, nedá se však říct, že by skákala nadšením při představě, že jí na tři dny zmizí nejen manžel, ale i zaměstnanec. Tím pádem zůstane prakticky sama na dítě i bistro, za což jí také Martina vyjádří obdiv. Druhým dechem navrhne, aby si uspořádaly vlastní dámskou jízdu. Bylo by smutné, kdyby si měli užívat jenom chlapi. Vendula se nejdřív zdráhá, ale pak slíbí, že zkusí něco vymyslet.

Irena je zoufalá – miminku se nechce ven

Do začátku školního roku nějaký ten pátek zbývá, přesto je v budově gymnázia rušno už teď. Zatímco Magda se připravuje na Prokopův návrat z Německa, zavalitá Irena sténá a funí, kudy chodí. Už totiž nějakou dobu přenáší, trpí bolestmi zad a má pocit, že to nemůže déle vydržet. Ačkoli se o ni Radovan úžasně stará a je naprosto skvělý, dobrá nálada je něco, co těhotné Ireně zajistit nedokáže. Půjde-li to takhle dál, bude se porod muset vyvolat – a to by nastávající maminka opravdu nechtěla!

Irena už se porodu nemůže dočkat.
Irena už se porodu nemůže dočkat. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text