Dnes v Ulici: Opilý středověký voják, ostuda jako trám a nová pracovní příležitost

Dnes v Ulici: Opilý středověký voják, ostuda jako trám a nová pracovní příležitost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá – tahle věčná pravda se teď potvrdí i Vítkovi, který po zákeřném pokusu opít Duška skončí sám zpitý pod obraz. Iva by to asi brala s humorem, jen kdyby se před Robertem tolik nestyděla. Naštěstí její myšlenky zaměstná nečekaná pracovní nabídka v bistru.

Opilý Vítek přetrhne spaní manželce i dětem

Plán opít Duška se nevyvedl úplně podle představ. Naopak to vypadá, že Dušek jediný dokázal alkoholu odolat a zůstat střízlivý, zatímco Miloš a Vítek se pěkně zřídili. Miloše stačilo posadit do taxíku a odeslat Evě, ale Vítka je třeba doručit domů osobně, a tak Dušek s nadmíru veselým panem Klímou uprostřed noci probudí celý byt. Vítek se párkrát odporoučí k zemi, z čehož mají náramnou srandu hlavně jeho přihlížející děti, Anežka a Michal. Iva se naproti tomu docela stydí, když děkuje Robertovi za to, že jí přivedl manžela, a také za vzácné pochopení.

Vítek má z ostudy kabát a Robert je za hrdinu

Zatímco Vítek se s příchodem nového dne na vlastní kůži přesvědčuje, jak těžká jsou rána opilcova, Anežka se chystá k návratu do Drážďan. S vědomím, že včera nejspíš udělal pořádnou ostudu, se Vítek posléze odebere do hospody, jako by kráčel na popravu. Usměvavá Milena Pumrová mu náladu moc nezlepší, když zmíní, že s Knoblochem pili jako za celý regiment.

Vzhledem k tomu, že nešťastný Klíma má všechno v mlze, není si jistý ani tím, že by včera zaplatil útratu. Pumrová ho překvapí zprávou, že všechno zatáhl „ten solidní pán“, co s nimi byl. Takže z Roberta je teď všeobecně známý hrdina, který se postaral o dva opilce, a ještě za ně zaplatil. Přitom pil údajně to samé, takže vlastně všechno, co měla Pumrová na baru. Jak dokázal přepít tak zkušeného pijana, jako je Miloš, aniž by se sám odrovnal, to je záhada. Robert sám ale Ivě později přizná, že maličko podváděl…

V bistru hledají posilu. Mohla by to být šance pro Ivu

O tom, že se Vítek v noci potácel ulicí převlečený za nějakého středověkého vojáka, si štěbetají už i vrabci na střeše. Všimla si toho totiž Urbanka, takže touhle dobou to pochopitelně ví asi úplně každý. Anička o tom s pobavením vypráví Ivě, než si uvědomí, jak zděšeně se dotyčná tváří. Vida, tak ona je to pravda…

Anička končí v bistru. Nahradí ji Iva?
Anička končí v bistru. Nahradí ji Iva? | Zdroj: TV Nova

Dá se pochopit, že se pracovní oslava někdy drobátko zvrtne, ale Iva se nemůže zbavit pocitu studu. Co si o nich Robert pomyslí? Naštěstí její pozornost odvede cedule na dveřích bistra, kde se píše, že hledají pracovní sílu. Anička se totiž přesouvá do azylového domu k dětem. Čirou náhodou Iva poslední dobou přemýšlí o tom, že by si k práci masérky přibrala něco dalšího, aby mohla obohatit rodinný rozpočet. Začne se tedy pídit po podrobnostech a Anička hned propadne nadšení. Bylo by skvělé, kdyby ji mohla nahradit právě milá a spolehlivá Iva. Detaily by ale měla probrat s Vendulou. Co na to řekne Vítek, až se dozví, že jeho žena hodlá dřít od rána do večera?

Zdroj článku:
  • Autorský text