Trochu otravným zlozvykem už Eva Burešová a její partner Přemek Forejt iritují své fanoušky na sociálních sítích

Trochu otravným zlozvykem už Eva Burešová a její partner Přemek Forejt iritují své fanoušky na sociálních sítích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jako všechny podivné věci, i focení dětí na sociální sítě způsobem, aby nebyl vidět jejich obličej, přišel od hollywoodských hvězd. Dnes už asi nevypátráme, kdo s tím začal.

Najednou se s rodiči, kteří musí své děti chránit a fotí nohy, břicho, ruce a zátylek svým potomkům roztrhl pytel. Ale proč to vlastně dělají?

Nabízí se vysvětlení, že jsou příliš opatrní a o své dítě se bojí a také nechtějí, aby jim potomek za pár let vyčetl, že ho zneužívali k propagaci svého účtu na sociálních sítích. 

Někdo děti neukazuje vůbec. Taková Julia Roberts pěkně dlouho své potomky chránila, a nejen že je nikde nevystavovala, ale nebrala je na žádné akce, kde by je někdo mohl fotit. To je ale Julia Roberts a zájem o její osobu je nejspíš v řádech milionů fanoušků, mezi kterými mohou být i podivíni.

Český svět celebrit je poněkud skromnější a obavy spojené se zveřejněním fotografií dětí často někdo nechápe. Ale třeba by stačilo, ty fotografie s částmi roztomilého děťátka nepředhazovat svým fanouškům tak často. Ukázat ruku s náramkem z porodnice nebo drobnou nožičku narozeného miminka je roztomilé a příchod potomka na svět je ohlášen. Není třeba každý druhý den sdílet další podobné fotografie. Potom bude dítě v bezpečí.

V případě Přemka Forejta to spíš vypadá, že si syna vzal jako záminku, aby se pochlubil svým tetováním. Přemek chtěl být možná manekýnem, protože od kuchaře by lidé očekávali spíše záběry z kuchyně, a hlavně fotografie jídla. Ale jeho profil je plný hlavně Přemka. Jednou romantik, jednou starostlivý otec nebo sportovec. 

Fanoušci známé dvojice možná nerozumí tomu, že se starším synem se Eva všude chlubí, neváhala s ním ani točit videoklip, brát ho na koncerty a mladšího potomka rodiče tak úzkostlivě schovávají. Přemek své dítě z předchozího vztahu také neschovává. Jestli za tím spíš není snaha být trochu tajemnými než samotná ochrana dítěte.

Samozřejmě zodpovědným rodičům nelze vyčítat, že svádí souboj a chtějí se pochlubit a zároveň nevystavovat potomka. Jen by to neměli dělat moc často. Fotka z Instagramu, kdy má třeba Eva Burešová dítě v náruči obličejem k sobě, působí přirozeně. Ale fotka s kouskem tělíčka někde ve spleti psa a potetované ruky už moc vkusně nevypadá.

Na druhou stranu, Eva a Přemek nejsou jediní, kdo si vytváří svůj mediální obraz za pomoci zakrývaných dětí. Tereza Ramba, Ewa Farna, Marie Doležalová nebo Kristýna Leichtová jsou také nekompromisní a dětí schovávají.

Najdou se i naprosto opačné přístupy a třeba herečka a influencerka Nikol Leitgeb spolu se svým synem baví své fanoušky a malý Mates je stejně oblíbený jako jeho blonďatá maminka, která si umí udělat legraci i sama ze sebe.

Otevřený přístup k focení má i další influencerka Nikol Moravcová, která tvrdí, že dcera je součástí jejího života a ten sdílí se svými fanoušky. Upozorňuje však, že by měli rodiče zvážit, jak dítě prezentují, a hlavně to s množstvím fotek nepřehánět. Nelíbí se jí ani zneužívání dětí k focení určitých produktů, které potom taková fotka prodává.

Zdroje článku: