Ulice zahájí nový rok radostným vítáním, ale i slzami

Ulice zahájí nový rok radostným vítáním, ale i slzami
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vánoce jsou za námi a Ulice se vrací s novými díly. Pro Žofku rok 2023 nezačíná radostně. Kvůli ustavičným hádkám rodičů má slzy na krajíčku. Ani u Lumíra doma není dvakrát veselo, Lexík totiž onemocněl. Alespoň že se z Itálie vrací Kateřina.

Prokop nemá volnost, kterou mu Landová slibovala

Po návratu z příjemné zimní dovolené se Prokop natěšeně vrhá do práce. Má v plánu nakoupit do školy nové projektory nebo interaktivní tabule, zkrátka pokud možno zcela odbourat nutnost učebnic. Tímhle způsobem se snaží vyřešit problém s příliš těžkými školními brašnami, na které si mnozí rodiče před Vánocemi stěžovali. Jenomže Irena je ještě v prázdninovém módu. Třebaže se jí líbí Prokopův zápal, bude ho muset z finančních důvodů zbrzdit. Uvítala by levnější řešení. Slibovala Prokopovi volnost, ale tu on rozhodně nepociťuje. Naopak se obává, že s ředitelkou bude muset bojovat o každou korunu.

Mladý Hložánek nabídne Magdě práci

Zatímco Prokop řeší vlastní starosti s napjatým školním rozpočtem, Magda se raduje z úspěchu sbírky na podporu mobilních hospiců. Podle Otíka by měla nadále točit videa a upoutat pozornost potenciálních přispěvatelů, kdyby se snad rozhodla rozjet další projekt. K úspěšné kampani jí pogratuluje také Jirka Hložánek, s nímž se Magda náhodou potká v krámku. Dokonce jí nabídne práci koordinátorky.

Žofce je do pláče. Máma nechce, aby se vídala s tátou

Paní Dušková se nečekaně objeví v salonu s prosbou o masáž. Má zablokovaný krk a nemůže se prakticky vůbec hýbat. Iva dospěje k názoru, že za tím vězí stres, ale zdráhá se na nešťastnou zákaznici byť jen sáhnout, aby jí náhodou ještě nepřitížila. Bude lepší počkat, až akutní bolestivý stav odezní. Domluví se tedy, že masáž vyzkoušejí zítra, snad to mezitím trochu povolí.

Žofka dorazí k Michalovi na doučování, ale je celá uplakaná a nemá náladu ani na vtipná videa, jimiž se ji mladík pokouší rozveselit. Svěří se mu, že s tátou strávila báječnou dovolenou na horách. Konečně prožila příjemné dny, kdy jí matka nestála za zadkem. Hned po návratu se ale máma s tátou příšerně pohádala a už k němu nechce dceru pouštět. Michala nespravedlivé jednání Duškové tak rozčílí, že bude po zbytek dne nepříjemný i na vlastní rodiče.

Kateřina je zpátky z Itálie. Vilmě přivezla suvenýr!

Tonda přijde do bistra jen proto, aby Lumírovi sdělil, že se na něj pořád zlobí. Lumír však nemá čas zabývat se Hložánkem a jeho vrtochy, neboť spěchá za Kateřinou, aby ji přivítal doma. Neviděli se čtrnáct dní. Původně měl i s Lexíkem letět do Itálie ještě před koncem roku, ale chlapec onemocněl, a tak museli výlet zrušit. O to vášnivěji a nadšeněji se teď Lumír se svou milovanou přivítá v hospodě. Zahrne ji vánočními dárky a potěší zprávou, že parfém, který Kateřina před odletem věnovala Vilmě, sklidil úspěch. Teď se navíc paní Dubovská pokusí Nyklové zavděčit dalším, poněkud praktičtějším darem. Z Itálie jí přiveze kvalitní olivový olej.

Zdroj článku:
  • Autorský text