Nejzásadnější momenty 18. sezóny Ulice: Martina Dubovská ohrozila vztah Pavla a Venduly

Nejzásadnější momenty 18. sezóny Ulice: Martina Dubovská ohrozila vztah Pavla a Venduly
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Osmnáctá sezóna Ulice přinesla několik nových postav, včetně přitažlivé a charismatické Martiny. Dcera Kateřiny Dubovské přijela z Itálie a rychle na sebe strhla pozornost svou krásou a temperamentem. Okouzlila Pavlíka, čímž si znepřátelila Vendulu. Manželství Pelcových čelilo těžké zkoušce.

Ingrid se odstěhovala do Málkova

Láska Lumíra Nykla (Václav Svoboda) a Kateřiny Dubovské (Martina Randová) musela zdolat četné překážky, ale s příchodem nového roku začala vzkvétat víc než kdy dřív. Vánoce prožili v odloučení, avšak i to jim v jistém smyslu pomohlo uvědomit si, že bez sebe nemohou být – navzdory Vilmě Nyklové (Jaroslava Obermaierová) a jejímu nepřetržitému brblání.

Malý Lexík (Filip Hornyak) měl s tátovou přítelkyní zpočátku problém. Bál se, že když jí otevře srdce, bude to znamenat, že zradí maminku. Světlana by ale byla šťastná, kdyby věděla, že je o něj dobře postaráno. Přála by si, aby byl spokojený. To nakonec pochopila i Ingrid Ševčenko (Jana Sováková), která už nechtěla stát Lumírovi a Kateřině v cestě tím, že bude okupovat Lumírův byt. Proto se postupně začala z jejich životů stahovat a čím dál častěji jezdila do Málkova, až tam zůstala nadobro. Tenhle nenápadný přechod nakonec přijal i Lexík, jemuž Ingrid slíbila, že se budou stále navštěvovat a podnikat různé výlety.

Ingrid uvolnila místo Kateřině, ale ta k Lumírovi ještě nechtěla.
Ingrid uvolnila místo Kateřině, ale ta k Lumírovi ještě nechtěla. | Zdroj: TV Nova

Kateřina se nechtěla vzdát nezávislosti

Vztah Lumíra a Kateřiny přesto nebyl idylický. Lumír totiž po definitivním odjezdu Ingrid předpokládal, že se k němu jeho milá okamžitě nastěhuje. Nezávislá Kateřina, zvyklá na svůj prostor a klid, však nechtěla nic uspěchat. Dlouho žila bez muže a nebyla připravená něco měnit. Rozdílná očekávání vedla k hádkám a nedorozuměním.

Situaci Kateřiny ještě více zkomplikoval příjezd dcery Martiny (Natálie Holíková), která měla původně dorazit do Prahy o Velikonocích, ale objevila se v Ulici už na začátku roku. Ihned způsobila pořádný poprask. Mladá, atraktivní a světaznalá kuchařka s ohromným talentem pochopitelně přitahovala pozornost, kamkoli vkročila. Díky přirozenému šarmu a temperamentu padla do oka Máriovi (Jiří Kniha) a Pavlíkovi (Jan Řezníček). Ti se s Martinou seznámili zrovna v době, kdy byly jejich drahé polovičky Ája Holoubková (Barbora Mudrová) a Vendula Pelcová (Anežka Rusevová) na zdravotním pobytu s dcerkami. Netřeba zdůrazňovat, že po návratu byly obě dámy nepříjemně překvapené.

Mezi Pavlem a Vendulou to kříslo kvůli Martině

Zejména Vendula si rychle všimla, že je Pavel jako vyměněný a že jí v Martině roste konkurence. Ano, Pavel se do Kateřininy krásné dcery opravdu zakoukal, jeho zamilovanost ovšem nikdy nepřekročila hranici. Přesto se Vendula rozhodla o něj zabojovat a na radu Áji v něm vzbudit žárlivost tím, že házela cukrbliky na starostu Jirku Hložánka (Ondřej Havel).

Pavel by svou manželku určitě neopustil. I tak se ale v jednu chvíli zdálo, že Martina jejich vztah nevědomky zničí. Vendula ji seřvala a vyhodila z bistra. Později si svou chybu uvědomila a zašla se Martině omluvit. Nebylo to hned, ale postupně k sobě našly cestu, dokonce začaly spolupracovat na kulinářských akcích v Ulici staly se z nich kamarádky.

Zdroje článku:
  • Presskit Nova,
  • Autorský text