Drama Supernova z produkce Velké Británie míří 30. 9. do kina

Drama Supernova z produkce Velké Británie míří 30. 9. do kina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to jako včera, co se Colin Firth stal idolem žen po celém světě díky své roli ve filmové sérii o Bridget Jonesové. A přitom je to už dvacet let od premiéry prvního z filmů. A teď má možná Colin slušně našlápnuto i k úspěchu u mužů.

Supernova je film režírovaný Harrym Macqueenem a do českých kinosálů by měl dorazit koncem září. Hlavními hrdiny jsou Sam a Tusker, respektive Colin Firth a Stanley Tucci.

Děj tohoto dramatu se točí hlavně kolem mužů, Sama a Tuskera, bok po boku a stále zamilovaných posledních dvacet let. Rozhodnou se vydat na dlouhou cestu Anglií. Je to vlastně pokus o útěk z děsivé reality, která se dostala na povrch. Tuskerovi byla diagnostikována demence. Jediná věc, na které proto záleží, je trávit spolu co nejvíce času. Tato cesta však vynese na světlo tajemství, která nikdy nebyla přiznána, a hluboké rozdíly partnerů.

Film rozhodně zahraje na city, protože oba herci mají hodně zkušeností a ukázali své schopnosti. Kritici označil výkon Colina Firtha a Stanleyho Tucci za skvělý.

Velká síla Supernovy spočívá v tom, že se dokáže vyhýbat všedním věcem a zároveň nadměrnému používání sentimentality. Základní myšlenkou je ukázat skutečný pár, bez předsudků. Citlivost příběhu však zůstane nedotčená.

Film také přinese na plátno velkou souhru mezi Colinem Firthem a Stanleyem Tucci. To je způsobeno skutečností, že tito dva jsou skvělými přáteli v reálném životě. Znají se více než dvacet let, když se poprvé setkali na natáčení filmu Conspiracy (Konference ve Wannsee) v nyní vzdáleném roce 2000. Přátelský vztah se upevnil poté, co se Tucci přestěhoval do Londýna.

Colin Firth hraje Sama a slavného britského sympaťáka není třeba představovat. Zazářil ve snímcích jako Králova řeč (2010), Kingsman: Tajná služba (2014), Dívka s perlou (2003) nebo Mamma Mia (2008). Colin je velice univerzálním hercem, a tak má za sebou účinkování od dramatu přes komedii, až po romantický žánr.

Tuskera hraje Stanley Tucci, jeden z nejpopulárnějších amerických herců posledních desetiletí. Jeho filmová kariéra je neuvěřitelně bohatá a během let zasáhla všechny žánry. Nezapomenutelný je určitě ve filmu Hunger Games: Vražedná pomsta (2013), Terminál (2004), Den před krizí (2011). 

Tima, jednu z vedlejších rolí si zahrál James Dreyfus (Notting Hill). Lilly hraje Pippa Haywood, anglická herečka, která je velmi aktivní v televizní tvorbě.

Zdroj:

  • autorský článek