Středeční Prostřeno: Renata je stále vynalézavější. Dnešní jídla neznala, tak se nacpala předem z krabičky v autě

Středeční Prostřeno: Renata je stále vynalézavější. Dnešní jídla neznala, tak se nacpala předem z krabičky v autě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
To se ani nechce věřit, kam může závistivý člověk zajít. Renata si asi moc kamarádek v tomto týdnu nezíská. I hostitelka Zuzana si všimla, že má u stolu někoho, kdo se nebaví, jen sedí a mlčí.

Zuzana vzala kuchařinky do města Štemberk, kde žije její rodina už několik generací. Vařilo se v rodinném domku s krásným výhledem, kde žije s manželem, dcerou a jejím přítelem. Zuzana celý život pracovala s lidmi, velkou část života se věnovala bezdomovcům a v současnosti v 57 letech pracuje jako asistent pedagoga. Kromě vaření čte, tká, přede, vyšívá a pracuje na zahradě.

Renata už po přečtení dnešního menu hlásila, že je nepříjemně zklamaná. Těšila se na knedlíky a buchty? Bylo jasné, že Zuzanu šetřit nebude a když viděla hezký dům se starožitným nábytkem, bylo to na ni už příliš.

Představení však rozehrála už v autě, kdy se demonstrativně nacpala jídlem z krabičky, které si přivezla z domu. Není nad šunkofleky!

Zuzanin předkrm - Prostřeno, zdroj: FTV Prima

Kachní Foie gras s karamelizovanými jablky a domácí brioškou Renatě vůbec nechutnalo, ale snědla ho jako první. Žádná z návštěvnic tuto francouzskou specialitu nikdy nejedla, a tak neměly s čím srovnávat. Samozřejmě největší odbornici nechutnala ani chřestová polévka. A potom to přišlo. Hlavní chod Renatu vylekal. Bála se, že ji kapoun na víně nebude chutnat? Ani nevěděla, co to je. Nakonec kohouta zkritizovala, že byl suchý, víno nebylo cítit a zelenina byla hnusná. Hlavní chod nenadchl ani Lenku.

Nijak nepřekvapil ani úkol týdne. Avokádo není u těchto žen nijak v oblibě.

avokádo - úkol týdne, zdroj: FTV Prima

Zábava na zámku byla skvělá a kdo může tvrdit, že si mohl v zámecké kuchyni upražit kávu, a to v dobovém kostýmu! A potom se ještě na zámku zdobily perníky a jedl dezert, který opět gastro odbornici z Prostějova nenadchl. I přesto, že se ji na pohled nepozdával, musela uznat, že ji chutnal. Podle Ireny to byl nejlepší večer týdne. A Renča už se těšila do auta, aby si zobla zbytek těstovin. Ještě štěstí, že si vzala jídlo na cestu.

Kdo by se mohl divit, že měla v padesáti infarkt.

Zuzana byla s večerem spokojená, stejně tak Irena, která dala hostitelce desítku. Renata by se za 4 body měla stydět. Copak asi vymyslí na zítřek? Mladou studentku Lucii zřejmě opět nebude považovat za konkurenci, tak bude hodnější. Zuzany se evidentně bála, tak nenechala nic náhodě.

Zdroje článku: