4 + 1 zajímavost ze světa hollywoodských trháků, o kterých jste neměli tušení

4 + 1 zajímavost ze světa hollywoodských trháků, o kterých jste neměli tušení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Svět filmů je doslova prošpikován zajímavými příběhy a skutečnostmi. My jsme si pro vás připravili několik pecek, o kterých jste dosud neměli tušení. Tak pojďme na to.

Pulp Fiction pozpátku

Všichni dobře známe historky z podsvětí, které patří do zlatého fondu kinematografie, a snímek z roku 1994 se nesmazatelně vryl do paměti miliónů diváků po celém světě. Jistě si při vzpomínce na film zobrazíte i hororovou scénu, kdy Vincent Vega bodá jehlu zfetované Mii přímo do srdce. Děsivá scéna se přitom točila pozpátku a John Travolta z herečky jehlu vytahoval.

Režisér Titanicu jako malíř

Pamatujete si na scénu, kdy Leonardo DiCaprio kreslí svou lásku Rose? Možná jste dosud netušili, že ruka, kterou vidíte na záběru malovat skicu obrázku, ve skutečnosti patří slavnému režisérovi velkolepého snímku. Právě James Cameron je autorem všech kreseb, které poté dal do ruky postavě Jacka.

Ošklivé káčátko?

Dnes platí Ryan Gosling za jednoho z nejcharismatičtějších herců Hollywoodu. Když se ale režisér rozhodoval, koho obsadí do snímku z roku 2004 jménem Zápisník jedné lásky, obsadil právě Ryana. A to z jednoho důvodu: hledal pro postavu Noaha herce, který nebude atraktivní.

Film dražší než loď samotná

I když milujete svět filmu, možná jste dosud netušili, že náklady na natočení filmu Titanic dokonce převýšily cenu samotné lodi, která byla postavena v letech 1910 až 1912. Za stavbu lodi museli jeho majitelé dát rejdařství více než 7 miliónů dolarů, zatímco film přišel na 200 miliónů dolarů. Když započteme inflaci, i tak by snímek vyšel dráž – cena lodi by v roce 1997, kdy snímek vznikl, byla okolo 130 milionů dolarů.

Ještě třešnička na závěr: Víte o tom, že Neo z Matrixu měl být původně Will Smith, Tom Cruise, Nicolas Cage, nebo Leonardo DiCaprio? Všichni ale odmítli, a Keanu se díky této roli stal kultem.