Mělas to vědět: Skvěle obsazený seriál s hereckými hvězdami Nicole Kidman a Hughem Grantem je k vidění na HBO GO

Mělas to vědět: Skvěle obsazený seriál s hereckými hvězdami Nicole Kidman a Hughem Grantem je k vidění na HBO GO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šestidílný psychologický thriller je natočený podle úspěšného románu od Jeana Hanffa Korelitze a rozhodně splnil očekávání tvůrců i diváků. Seriál je úspěšný v celé řadě zemí a velkou popularitu si získal i u nás.

Seriál, který možná znáte pod originálním názvem The Undoing vypráví příběh Grace, v podání oblíbené Nicole Kidman, která se pro roli vrátila zpět ke svým původním zrzavým a kudrnatým vlasům, které měla na začátku kariéry. Manžela ji hraje Hugh Grant, který si stále dokázal uchovat svůj mírně provinilý chlapecký výraz, který na něm máme tak rádi. Seriálovou rodinku doplňuje šestnáctiletý Noah Jupe, jako dvanáctiletý syn Henry. Noaha jste mohli vidět v hororovém thrilleru Tiché místo (2020), kde hraje jednu z hlavních rolí. V seriálu si také zahraje skvělý hollywoodský veterán, Donald Sutherland, kterého už tak často nevídáme.

Úspěšný projekt vytvořil David E. Kelly, který se podepsal také pod úspěšným seriálem Ally McBeal.

Děj diváky zavede do současného New Yorku, jehož protagonisté jsou členy bohaté rodiny. Grace vede prakticky dokonalý život na Manthattanu, kde pracuje jako psychoterapeutka. Má nádherný dům a skvělou rodinu. Její muž je renomovaný dětský onkolog. Úspěšná žena se také právě snaží dokončit a vydat knihu, která radí ženám, co dělat, když příliš důvěřují mužům. Čtenářky nabádá, aby nedali na první dojem a poslouchali své vnitřní varovné pocity, i když to někdy není snadné. Její oblíbenou frází je věta:

„Je snadnější zrušit svatební hostinu, než 10 let manželství.“

Ale jak už to v životě chodí, člověk nemůže být nikdy dost připravený na to, co mu osud připravil. A dojde i na Grace. Ze dne na den se z jejího pracně vybudovaného obrazu skvělého života stává pouhá iluze.

Zmizení jejího manžela otevírá dveře řadě pochybností o muži, o kterém si myslela, že ho zná, a Grace odhaluje hrozné skutečnosti o životě svého partnera. A nakonec bude hlavním podezřelým strašlivé vraždy.

I přes trošku přehnané chirurgické zákroky na obličeji Nicole Kidman, si napínavou podívanou vychutnáte do poslední minuty, a to především zásluhou jejich dvou hereckých kolegů. Hugh Grant už byl jeden čas ze své profese unavený a chtěl odejít do hereckého důchodu. Je dobře, že to neudělal, protože s léty se k talentu přidaly ještě zkušenosti, a i hodně nezvyklou roli zvládl na jedničku. Možná právě takovou změnu potřeboval a konečně přešel z nevyléčitelných romantiků k poněkud dramatičtějšímu projevu. Démonický Donald Sutherland si svou roli užíval a je to vidět.

Seriál získal 4 nominace na Zlatý glóbus.

Zdroj: