Superstar nová řada: Kdo letos usedne v porotě?

Superstar nová řada: Kdo letos usedne v porotě?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příznivci televizních hudebních reality show, ve kterých jde o velké peníze a úspěch, se mohou těšit na novou řadu SuperStar, kterou televize česká Nova a slovenská Markíza začnou vysílat hned po prázdninách v září. Kdo letos zasedne v porotě? TV Nova oznámila novinky z nové řady.

O titul SuperStar se soutěží po celém světě

Televizní pořad SuperStar, který máme možnost sledovat také u nás, se pod různými názvy vysílá prakticky po celém světě – soutěží se v Asii, Austrálii, Americe i v Africe, protože všude jsou lidé soutěživí a hraví. Soutěž vychází z původně britské verze Pop Idol (2001) na námět Simona Fullera. Už ve Velké Británii se show setkala s velkým diváckým zájmem. U nás se show poprvé vysílala v roce 2009, od té doby bylo realizováno již 6 řad.

Jak probíhá výběr soutěžících?

Věková hranice v tuzemsku byla původně stanovena v rozmezí 15 až 30 let, přičemž ve 4. až 6. řadě byla horní hranice snížena na 28 let. Do soutěže je možné se přihlásit prostřednictvím formuláře na oficiálním webu show. Soutěžící je pak pozván na jeden z castingů, v nichž zasedají producenti. Tato fáze rozhoduje o postupu k hlavním porotcům soutěže, v televizi ale vysílána není. Následují další části show – Super výběr, Dlouhá cesta, Semifinále a Finále. Výherce si v první řadě odnesl titul Superstar a šek na 100 tisíc EUR a také možnost natočit svoji vlastní desku.

Patrície Pagáčová
Jeden z porotců, Patricie Pagáčová, Zdroj: Pavel Gwužď

Jak to bude letos?

Letos se soutěží o šek na 75 tisíc EUR. První díl letošní 7. řady SuperStar by měli diváci Novy a Markízy vidět už 5. září 2021. Pětičlennou porotu budou tvořit Pavol Habera, Leoš Mareš, Marián Čekovský, Monika Bagárová a Patricie Pagáčová. Porota je tedy úplně stejná jako v 6. řadě s tím rozdílem, že z Moniky a Patricie se mezitím staly maminky. Roli moderátora zastanou sami porotci. Castingy obě televize zahájily již na jaře.

Jestli bude letošní ročník SuperStar stejně divácky úspěšný jako předchozí, na to si budeme muset ještě chvíli počkat.

Zdroj: 

Zdroj článku: