Dávka podzimní melancholie: Filmy, které vás zaručeně dojmou

Dávka podzimní melancholie: Filmy, které vás zaručeně dojmou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sychravý podzim je tu a to je příležitost strávit víc času doma. Přepadá vás podzimní melancholie a chcete si ji tak trochu přiživit? Připravte si zásobu kapesníků, následující filmy vás zaručeně dojmou.

Než jsem tě poznala

Louisa přišla o práci a dobrou příležitostí, jak najít nové uplatnění, se ukáže být péče o kvadruplegika Willa. Louisa má přítele a Will nemá kvůli svému postižení chuť žít. Ani jeden z nich ještě nemá ponětí o tom, že si navzájem změní život. Zdánlivě nesourodá dvojice k sobě postupem času začne chovat city. Milují se, přesto mezi nimi osud vystavěl nepřekonatelnou překážku. Než jsem tě poznala není plytkým sladkobolným snímkem, ale filmem s hlubokým poselstvím.

Titanic

Láska ve stínu jedné z největších tragédií v dějinách, tak by se dal popsat legendární milostný příběh. Ačkoli si tuhle romantiku poněkud upravili hollywoodští scénáristé, na kráse to příběhu Jacka a Rose nijak neubralo. Ona slečna z dobré rodiny, on pouhý dělník. Přesto se do sebe zamilují. Lásku však zhatí katastrofa. U legendární scény plakaly všechny divačky a vsadíme se, že i nejeden divák uronil nad Jackem slzu.

Hačikó - příběh psa

Rodinné drama vzniklo podle japonského filmu, který byl natočen už v roce 1987. Univerzitní profesor v podání Richarda Gerea se v něm ujme opuštěného psa. Se svým čtyřnohým přítelem si vytvoří silné pouto. Věrný pes je tak zvyklý svého pána pravidelně doprovázet na nádraží. Když muž zemře, Hačikó čeká na svého pána dál.

Zelená míle

Paul Edgecomb dnes žije v domě s pečovatelskou službou. Právě zde začíná retrospektivně vyprávět svůj životní příběh: Jako dozorce ve vězení pro ty nejtěžší zločince se setkal s mnoha závažnými životními příběhy. Teprve, když poznává Johna Coffeye, má pocit, že věci nemusejí být tak, jak vypadají. S vězněm se spřátelí, blíží se však den, kdy si půjde po obávané zelené míli pro nejvyšší trest.

Lví král

Dobrodružný příběh lvíčete Simby a jeho zvířecích přátel baví už několikátou generaci. Malé lvíče postupně dospívá v pravého lvího krále, který se vrací osvobodit svou říši od nadvlády krutého Scara. Máte-li doma děti, na tento kultovní animák se můžou dívat s vámi. A vy se u něj můžete beztrestně dojímat.