Simča z Ulice teď bude mluvit se zvířaty v seriálu Zoo

Simča z Ulice teď bude mluvit se zvířaty v seriálu Zoo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pavla Tomicová má specifický smích a nesporný talent zahrát prakticky cokoli – od drsných matek (Rafťáci) přes ztřeštěné kadeřnice (Ulice) a naštvané prodavačky (Slunečná) až po starostlivé veterinářky. Nenechte si ji ujít jako Anežku Krásnou v Zoo.

Nazdar, ženy!

Vzpomínáte na ztřeštěnou kadeřnici Simonu Pavlicovou z Ulice? V seriálu působila od roku 2007. Své milované kolegyně neoslovila jinak než „ženy“, její smích byl slyšet až na druhý konec Prahy a muži před ní většinu času prchali. Alespoň to platí o jejím bývalém Pepanovi a také o povedeném Sochorovi. Po jistou dobu upřednostňovala společnost křečků před mužskými.

Prošla si mnoha trápeními, nakonec se na ni ale usmálo štěstí v podobě Rudolfa Hložánka (Václav Kopta), který do Ulice přispěchal na pomoc Antonínu Hložánkovi, jehož manželství se ocitlo v krizi. I když přispěchat je asi silné slovo – Rudolf byl totiž kvůli dávnému úrazu nucen chodit o berlích. S jeho představitelem ho pojí mj. láska k pianu. On a Simona se vzali, odstěhovali na domeček dál od Prahy a snad žili šťastně až do smrti.

Pavla Tomicová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Stará Kaštanová z Rafťáků i peněz chtivá Ála

Ačkoli jsme se museli rozloučit se sympatickou Simonou, Pavlu Tomicovou můžeme nadále vídat v různých českých seriálech a filmech. Kdo by zapomněl na její slavné scény z komedií Snowboarďáci a Rafťáci, pravda? Objevila se však i v pohádkách (Sněžný drak, Princezna a půl království) a dalších komediích (nedávno např. Prvok, Šampón, Tečka a Karel nebo Stáří není pro sraby ad.).

S Václavem Koptou hrála např. také v Gymplu s (r)učením omezeným, kde si střihla roli svérázné uklízečky. Se svým skutečným manželem Ondřejem Malým pak účinkovala v Četnících z Luhačovic, kde hráli manžele Hejkalovy. Diváci mohou Pavlu Tomicovou znát také ze Slunečné jako ráznou majitelku pojízdné prodejny Álu Konvičkovou. Dle slov samotné Tomicové není Ála přímo špatná, jen se honí za penězi a neštítí se menší krádeže. Třeba tak, že lepí nálepky určené biopotravinám na obyčejné sýry.

Nová role zvěrolékařky v zoo

Poctivější a prospěšnější úlohy se Tomicové dostalo v rodinném seriálu Krejzovi, kde ztvárnila sestru ve veterinární ordinaci, jež byla proslulá tím, že pekla báječné buchty. Těšila jimi hlavně svého nadřízeného, zvěrolékaře Petra Vymeše v podání Jana Šťastného. Průprava z tohoto prostředí se jí bude určitě hodit v nové roli v seriálu Zoo, který startuje na Primě už 13. ledna 2022 večer, tedy v obvyklém vysílacím čase Slunečné.

Místo sestry teď Pavla Tomicová ztvární přímo veterinářku – jedinou na celém světě, která lidem tlumočí, co jim říkají zvířata. Bude se jmenovat Anežka Krásná a občas se sice maličko splete, ale její vina to nebude, protože zvířata si koneckonců ráda vymýšlejí. Anežka, matka Elišky, se do práce dokáže ponořit naplno. Ostatně zoologické zahradě obětovala svůj osobní život. Možná proto, že – ať už s nimi dovede komunikovat nebo ne – se zvířaty si rozumí daleko lépe než s lidmi. Tento dar jí přinese kariérní úspěch, jakmile objeví lék na nebezpečnou bakterii, jež ohrožuje celičkou zoo. Anežka se stane mezinárodně uznávanou odbornicí, ze své drahé zahrady ale přesto neodejde.

Zdroj článku: