Rostislav Novák ml. z Ulice má na Štědrý den narozeniny. Pamatujete si na jeho epizodní roli?

Rostislav Novák ml. z Ulice má na Štědrý den narozeniny. Pamatujete si na jeho epizodní roli?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Píše se rok 2016 a do Ulice míří nová postava v podání herce Rostislava Nováka mladšího. Ten už sice v Ulici neúčinkuje, diváky však může zajímat, že na Štědrý den oslaví své 43. narozeniny.

V Ulici mával zbraní podobně jako nedávno Šimon ve škole 

Ne všechny postavy v Ulici musí mít svou delší hlavní dějovou linku, i tak ale mohou diváky zaujmout. Své o tom ví herec Rostislav Novák mladší, který se v seriálu objevil v roce 2016, aby se představil jako Jáchym Vršovický. Tichý a nenápadný chlapík často posedával v Coolně, kterou v té době vedli Monika s Márou. A tak se s ním ti dva seznámili. Respektive seznámila se s ním hlavně Monika, která ráda strkala nos do cizích věcí. Ukázalo se, že je to bývalý voják, který se nedávno vrátil z mise v Afghánistánu a který zde vede spor o svoji jedinou dceru. Manželka, která se s ním rozvedla, mu ji nechce svěřovat do péče, z čehož je Jáchym úplně mimo.

Jáchym zasáhl zejména do dějové linky Moniky a Máry. Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Svůj smutek často zapíjí alkoholem, což se ale Monice nelíbí, a protože nejspíš hledá únik od Máry a jeho touze po založení rodiny, rozhodne se Jáchymovi pomoct. Pak se ale ukáže, že jeho problémy jsou větší, než s Monikou mohou unést. Jednoho dne totiž Jáchym dojde ke zkratu a zbraní ohrožuje návštěvníky hospody.

Štamgasty v ní bere jako rukojmí a požaduje kontakt se svou dcerou. K nepříčetnému Jáchymovi se neohroženě vrhá Monika Farská, která se o celé věci náhodou dozvídá. Za to později od Máry dostává vynadáno, protože bezmyšlenkovitě ohrozila svůj život. To je ale Monice jedno. V tomhle okamžiku se Monika Farská začíná vybarvovat. Stále více touží po dobrodružství, a proto i později odjíždí zakládat školy do Afriky. 

Role herce Rostislava Nováka mladšího byla sice jen epizodní, o to více dramatická však byla, když do hospody mezi zákazníky přinesl zbraň a vyhrožoval jim, že začne střílet. Byl to zkrat jeho mysli, protože se nacházel ve velmi zoufalé situaci. Naštěstí nikoho nezranil, za svůj čin však musel samozřejmě pykat a jeho dějová linka v Ulici skončila.

Jáchym více vybarvoval děj Moniky a Máry 

Na Jáchyma si Mára doteď určitě dobře pamatuje. V té době chodil s Monikou Farskou, která dělala milion jiných věcí, ale rodinu s ním zakládat zkrátka nechtěla. Jáchym byl jejich společným známým, kterého potkali v Coolně.

Všímavá Monika totiž zaznamenala, že k nim chodí nový zákazník, který si u nich jen objednává pití, ale jinak je velmi tichý a nenápadný. Pochopila, že ho něco sžírá, a navázala s ním kontakt. To se Márovi úplně nelíbilo, ale stejně jako nedávno Karle toleroval její útěky za Štěpánkem do bazénu a všude možně, ani Monice do života nekecal. To je sice šlechetné, ale pro chudáka Máru velmi nevýhodné.

Zdroje článku: