Příběh drzouna, kterému k úspěšné herecké kariéře pomohla válka

Příběh drzouna, kterému k úspěšné herecké kariéře pomohla válka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Narodil se v roce 1930, měří bez sedmi centimetrů dva metry. Přestože pochází z dobře situované rodiny, nemá žádné prestižní vzdělání. Z jedné střední školy ho vyhodili, protože byl neuvěřitelný drzoun. Když napsal na atletickou nástěnku obscénní poznámku, učitelům došla trpělivost.

Eastwood, Zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Clint Eastwood nakonec s odřenýma ušima střední školu dokončil jinde a rozhodl se, že nejlepší školou je život. Na živobytí si vydělával různě. Dělal plavčíka, pracoval v papírnictví, prodával v potravinách, dělal nosiče na golfu nebo lesního hasiče. Nikde dlouho nevydržel.

Během korejské války byl povolaný do armády, což mu změnilo život. Dospěl a seznámil se s Chuckem Hillem, který měl kontakty v zábavním průmyslu. Přes jeho kamaráda kameramana se seznámil s režisérem Arthurem Libinem, který byl ohromený jeho vzhledem a sebevědomím. Právě ten mu doporučil hodiny herectví a účast na konkurzech. Tak vznikla hvězda starého západu a role se jen hrnuly.

Na HBO Max je hned několik zajímavých snímků, se kterými si můžete udělat zajímavý večer.

Útěk z Alcatrazu

Kultovní snímek z roku 1979 byl natočený podle stejnojmenné knihy Cambella Bruce a popisuje odvážný útěk z věznice s maximální ostrahou stojící na ostrově Alcatraz. Jde o pátý snímek, ve kterém spolupracoval s režisérem Donem Siegelem, od kterého se hodně naučil.

Frank Morris je výjimečně inteligentní zločinec a žádné vězení ho ještě nedokázalo udržet za mřížemi. Proto skončil ve věznici, ze které se neutíká. Ostrov obklopený studenými mořskými proudy se stal pro notorického uprchlíka životní výzvou. A aby byla větší zábava, zorganizoval rovnou hromadný útěk.

Cry Macho

Americký dramatický film z roku 2021 Eastwood produkoval, režíroval a obsadil se do hlavní role bývalé hvězdy rodea Mika Milo. To vše v době, kdy už pomalu vyhlíží zajímavé kulatiny – 100 let.

Miko zestárl a kvůli zranění musel opustit práci. Jako snadný přivýdělek se mu jevila přeprava třináctiletého chlapce z Mexika do Texasu. Chlapce si přeje mít pod dozorem otec. Po dramatických událostech v Mexiku se nesourodá dvojice vydává na cestu do USA a dobrodružství může začít.

Pokud máte ikonu westernů a drsných chlapíků rádi, v nabídce HBO Max je i film Gran Torino nebo Nesmiřitelní.

 

Zdroj: