Příští týden v Ulici: Útěk z domova, boj o post ředitele a Žofčino nebezpečné tajemství

Příští týden v Ulici: Útěk z domova, boj o post ředitele a Žofčino nebezpečné tajemství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vojta se bojí, že ho rodiče vrátí do děcáku, a tak s Miloškem radši uteče. Luďkovi schází Vanda, zejména během osamělých nocí, ale Amálka naštěstí vymyslí, jak ho uklidnit – prozatím. Prokop věří, že má pro funkci ředitele nejlepší předpoklady. Irena si to nemyslí a doufá, že pozici přijme Magda.

Vojta s Miloškem na útěku

Velikonoční pondělí nabídne Vojtovi a Miloškovi ideální příležitost k útěku z domova. Vybaveni pomlázkami a napěchovanými batohy, kterých si Karla nějakým zázrakem nevšimne, vyrazí do světa ve snaze získat pro svou dobrodružnou výpravu potřebné peníze. Vykoledují si pár příspěvků, ale jejich misi odhalí Bára s Brunem. Kluci totiž zamíří do Coolny, aby vytáhli peníze i z tamních hostů. Brunovi přijde zvláštní, že by je rodiče pustili samotné tak daleko, a zavolá Karle, která už doma běduje ze strachu, že se chlapci ztratili.

Habaďůra na Luďka pokračuje

Luďkovi se stýská po Vandě. Usmyslí si, že by měla v Kanadě někoho zmocnit k tomu, aby za ni vše vyřídil a ona se mohla vrátit domů. Jolana s Marií si lámou hlavu, jak s takovou komplikací naložit. Naštěstí Amálka přijde s poměrně prostým a logickým návrhem. Vanda by zkrátka měla Luďka přesvědčit, že potřebuje tu záležitost vyřídit sama. Že chce dokázat svou samostatnost. Luděk daný argument kupodivu pochopí a uzná celkem snadno, až si Marie s Jolanou začnou říkat, že je to nějak moc jednoduché…

Hádka o ředitelské křeslo

Tomáš zkusí přemluvit Magdu, aby přijala Ireninu nabídku stát se novou ředitelkou. Prokop má za to, že se Tomáš na Magdu dívá nekriticky jako na vlastní dceru. Nepřímo tak Magdě naznačí, že v její schopnosti vést školu nevěří. Sice prohlásí, že to tak není a že by si to neměla brát osobně, ale je zřejmé, že ji pokládá za nezkušenou. Sám sebe vidí jako jednoznačně lepší volbu na pozici ředitele. Koneckonců už je zaškolený a má rozjetých několik slibných projektů. Jeho dravost a urputnost Irenu utvrdí v tom, že se na ředitele nehodí. I kdyby Magda její nabídku nakonec odmítla, Prokopa do funkce znovu nedosadí.

Žofka se zmocní žiletky

Žofka bude nadále bojovat se svými démony, a to ne právě nejmoudřejším způsobem. Bohužel si stále fyzicky ubližuje a snaží se to před okolím skrývat. Před hodinou tělocviku se převléká na toaletách, aby nikdo neviděl její pořezané nohy. Když pak dorazí ke Klímovým, protože si s Michalem domluví doučování, ukradne v koupelně žiletku. Nicnetušící pan Dušek, který mezitím povýší v práci, přitom žije v domnění, že je jeho dcera vyrovnaná a v pořádku – navzdory hádkám, které ustavičně vyvolává Dušková.

Špionka Vilma zase vyzvídá

Pavel přinese do hospody maso, ale zmizí dřív, než si ho Martina převezme. Pro jistotu se jí snaží vyhýbat. Naneštěstí to nijak nezlepšuje jeho vztah s Vendulou. Mají teď tichou domácnost. Vilma si však díky jistým Lumírovým domněnkám vezme do hlavy, že by Pavlík a Vendula měli co nejdříve zapracovat na dalším dítěti. Vlastně už tak trochu vyzvídá, jestli nějaké není na cestě, a nepočíná si zrovna nenápadně.

Kdy se to mezi Pavlem a Vendulou konečně zlepší?
Kdy se to mezi Pavlem a Vendulou konečně zlepší? | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text