Nejen rodina může mladému Tomu Hanksovi zkomplikovat život a vystavit ho zkoušce přežití

Nejen rodina může mladému Tomu Hanksovi zkomplikovat život a vystavit ho zkoušce přežití
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Osmdesátá a devadesátá léta byla velice úrodná na skvělé komedie, které jsou nadčasové, a ještě dnes umí člověku parádně zlepšit náladu. A když je jedním z protagonistů mladý Tom Hanks, je zábava zaručená. Příjemnou zábavu!

Hrdinové úsměvné komedie Dům za všechny peníze nejsou neúspěšní a marnotratní, ale prochází finančně náročným obdobím a v nejbližší době se jejich situace určitě nezlepší.

Walter (Tom Hanks) je vzdělaný mladý muž a na živobytí si vydělává jako právník a daňový poradce. Bohužel má povedeného tatíka, za kterého musí platit dluhy, a tak své bydlení řeší soužitím s přítelkyní houslistkou Annou (Shelley Long). Ta využila příležitost a dočasně obývá luxusní byt svého bývalého manžela dirigenta Maxe, který byl na turné. Ten se však vrací a svým šarmem se snaží Annu znovu okouzlit. Mladému páru tak nezbývá nic jiného, než využít jedné výhodné nabídky realitní kanceláře a za všechny uspořené a vypůjčené peníze koupit vilku od elegantní staré dámy.

A to je okamžik, kdy začíná kolotoč událostí, ve kterých jde novým vlastníkům doslova o život. Způsob, jakým režisér Richard Benjamin dokázal obrátit krizové situace v humor, si zaslouží uznání stejně jako houževnatost Waltra a jeho Anny.

Walter se zprvu snaží v rámci úspornosti dům opravit sám, ale stíhá ho jedna katastrofa za druhou. Začne to úpravou vstupních dveří, které vypadnou, vrzajícím schodem, jehož oprava zapříčiní pád celého schodiště a poté, co se z kuchyně stane vypálená zóna, otevřené vodovodní potrubí skřípe, z kohoutku teče rezavý sliz a vana se sama přestěhuje z prvního patra podlahou do přízemí, musí Walter hledat pomoc odborníků. A to teprve začíná jízda.

Nekončící opravy vnesou i do vztahu dvou mladých lidí pochybnosti, a tak si i romantici přijdou na své.

Tento film je 91 minut čistého smíchu a zábavy. I když například přítomnost „odborné“ stavební firmy v domě na dobu neurčitou může leckomu oživit vzpomínky na své vlastní trable s opravou domu.  Film sklidil samé kladné ohlasy a je příkladem toho, že i z běžných starostí, které nám přináší život, jde bez velkých speciálních efektů a milionových honorářů natočit podívanou, která divákovi nenechá v klidu bránici.

Věděli jste, že má Tom Hanks v rodokmenu Abrahama Lincolna, šestnáctého prezidenta Spojených států? Je také vášnivým sběratelem psacích strojů, kterých má doma přes 200 kusů, a NASA po něm v roce 1996 pojmenovala asteroid.