Překotné změny v Ulici: Pavel propásne narození své dcery

Překotné změny v Ulici: Pavel propásne narození své dcery
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Existuje jen málo okamžiků, které vás učiní šťastnými, a které si budete pamatovat navždy. Občas musíte být hodně trpěliví, protože trvá několik měsíců, než se toho nezapomenutelného okamžiku dočkáte. A za žádnou cenu si ho nechcete nechat ujít, za žádnou. Jenže stačí jedna velká náhoda a jedna vaše malá chyba a ten okamžik vám proklouzne mezi prsty. To přesně se přihodí Pavlovi v 4151. dílu.

Jak se může natěšenému otci podařit propásnout tolik očekávaný porod? Pavlovi se to povedlo celkem jednoduše a úplně zbytečně a hloupě. I když na Pavlovu obranu, Vendula nechtěla, aby s ní do nemocnice jezdil.

Z Lumíra je tedy rázem dědeček a z Vilmy už dokonce prababička. S tou narození pravnučky tak zamává, že se ani nezúčastní prvotní oslavy. A ze Světlany by byla mladá babička. Bohužel jí tuto informaci může Lumír sdělit jen prostřednictvím jeho myšlenek a slov, které věnuje právě Světlaně u jejího hrobu. Zároveň ji požádá o jedno velké svolení, které bude znamenat obrovský posun vpřed v Lumírově životě. Na co se Světlany zeptá? A kdo bude první, koho se jeho osudová změna dotkne?

 
 

Zmatek v Ulici se však neděje jen kvůli Vendule a Pavlovi. I Magda se stará o řádný nepořádek mezi lidmi. Jednak si na ni stěžují rodiče jejích žáků, někteří dokonce prostřednictvím samotné paní ředitelky Ireny Landové a dále rozčiluje přítele i kolegu Otíka Puklického tím, že se Mirkem nechává kupovat.

Navíc oznámila Prokopovi i Landové, že vystupuje z ekologického výboru pořádajícího olympiádu, což je vůči Prokopovi dost neohleduplné vzhledem k tomu, že celá akce s ekologickou olympiádou vznikla hlavně kvůli třenicím o Anežku mezi Magdou a profesorem Kalinou. Na Magdu a tím pádem i celé její okolí je tak poslední dobou vyvíjen silný nátlak. V duševní nepohodě se cítí i Marie, které přestává být příjemné žít ve společné domácnosti s Vandou. 

 

Zdroj:

  • autorský text