Když na udílení Oscarů dostane moderátor facku, nikoho nezajímá, kdo vlastně vyhrál sošky

Když na udílení Oscarů dostane moderátor facku, nikoho nezajímá, kdo vlastně vyhrál sošky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud byl Will Smith až donedávna především oblíbeným představitelem filmových rošťáků, ke kterému to dovádění nějak patří, v očích žen je dozajista po oscarové noci také hrdinou jako člověk a manžel. A to i přes kritiku, kterou si vysloužil.

Na celé věci je úžasné, že facku dal Afroameričan (Will Smith) a stejně tak facku Afroameričan schytal (Chris Rock). Od začátku se tedy museli stáhnout všichni, kdo za vším vidí rasismus. Oba pánové jsou také heterosexuálně zaměření, a proto bylo od začátku jasné, že jde o osobní věc bez jakéhokoliv vedlejšího podtextu.

94. ročník byl trochu živější, než se předpokládalo. Nechyběly dvě chaotické kategorie volené fanoušky, navrátila se promenáda hvězd po červeném koberci a Jamie Lee Curtis přišla na podium se psem.

Jeden okamžik však zastínil celou hollywoodskou slávu. Komik Chris Rock, který letošní ceny uváděl, se nemístně začal navážet do vyholené hlavy Jady Pinkett Smithové a její muž Will Smith elegantně nakráčel na pódium a vlepil komikovi facku. Diváci v hledišti chvíli jásali, v domnění, že jde o domluvený výstup, když se ale herec vrátil a začal na komika nevybíravě křičet, bylo jasné, že tento scénář napsal sám život.

„Neber si do své hnusné huby mou manželku!“

„Will Smith se ze mě právě posr…“,

řekl viditelně otřesený Rock.

Smith později v noci vyhrál sošku jako Nejlepší herec za svůj výkon ve filmu Král Richard a omluvil se za své činy.

Celá neplánovaná scéna tak vzala vítr z plachet herečce Jamie Lee Curtis, která přišla na pódium se psem v náruči a chtěla zavzpomínat na nedávno zesnulou americkou herečku a komičku Betty Whiteovou, která by se v lednu letošního roku dožila sta let.

Dvě nové kategorie hlasování diváků, které měly zlepšit sledovanost skomírajícího ceremoniálu, se moc neosvědčily. Stejně jako prapodivné předávání cen za technickou disciplínu, jako je střih, zvuk, produkce na twitterovém účtu Oscarů.

A nezbývá nic jiného, než zmínit vítězný film V rytmu srdce (příběh slyšící dívky v neslyšící rodině) z dílny Apple TV+. Nejlepší herečkou se stala Jessica Chastain za roli ve filmu Síla psa.

 

Zdroj: