V Ulici hazarduje mateřská touha se životem. Kvůli čemu chce Gábina odložit pro ni tak důležitou operaci?

V Ulici hazarduje mateřská touha se životem. Kvůli čemu chce Gábina odložit pro ni tak důležitou operaci?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina se rozhoduje o zásadním kroku pro její další možné těhotenství. Mirkovi zase vrtá hlavou náhlý nápad Magdy uspořádat svatbu co nejdříve a úplně bez lidí. Snaží se z Magdy vypáčit proč, ale Magda mlčí. Mirek proto půjde ve 4232. dílu za Prokopem, aby se dozvěděl více.

Napětí v učitelském kabinetu narůstá a dokonce i profesor Kalina, který jinak stojí mimo všechno dění, si všiml a odposlechl kousek hádky mezi Magdou a Prokopem. Zmíní se před nimi, že o jejich vztahu něco ví, a tak má Magda o starost více. Bojí se, že by nevypočitatelný Kalina mohl utrousit nějakou poznámku před Landovou nebo dokonce před Mirkem. A tak se Prokop i přes Magdino odmítnutí znovu zachová jako džentlmen. 

Chování džentlmena a kamaráda si Prokop ponechá i při rozhovoru s Mirkem, který ho navštíví, aby se mu svěřil s Magdiným podivným chováním a probral to s ním. Mirek sype na Prokopa své pochybnosti o tom, zda je s Magdou všechno v pořádku a rozebírá s Prokopem, co by mohlo stát za Magdinými náhlými zvraty. I když Prokop velmi dobře zná pravý důvod jejích změn nálad a bolí ho, když se má o Magdě bavit, mlčí, ale Mirkovu prosbu o to, aby s Magdou promluvil, odmítne. Co si vymyslí jako zástěrku, aby nezněl podezřele? Ještě nedávno spolu s Magdou totiž probírali vzájemné strasti třeba do noci. 

Mastný se snaží za každou cenu dostat Gábinu pod společnou střechu, aby na ni mohli s Milenou dohlížet a starat se o ni. Gábina si však zachovává svou tvrdohlavost i přes všechno, co ji čeká. Zůstává v pronajatém bytě, ale slova podpory a útěchy od jejího otce, který jinak většinu času stojí proti ní, jí prospívají. Na jedné zásadní věci se však znovu neshodnou. Gábina chce odložit operaci. Proč? Ráda by totiž měla v budoucnu další dítě, a tak chce podstoupit ještě jeden zákrok.  

Od veškerého stresu se Gábinu snaží uchránit i Veronika. Jenže taková starost, kdy Gábina neví, co se jí děje pod rukama v jejím vlastním salonu, je pro ni větší zátěž, než že by měla potíže s kolekcí řešit. Práce ji totiž alespoň na chvíli odloučí od těch nejhorších myšlenek. Svěří se najednou Veronice, z čeho má momentálně největší strach. Ani Jirka Herman nezůstává pozadu a chce se dostat za Gábinou a nějak ji zabavit. Ta to bohužel odmítá a utápí se v obavách při prohlížení statistik léčby rakoviny. 

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • Autorský text