Kvíz staročeské kuchyně a novinky z Prostřeno: Pět soutěžících, dvě taktičky a éterická víla, která vlastně nic nejí

Kvíz staročeské kuchyně a novinky z Prostřeno: Pět soutěžících, dvě taktičky a éterická víla, která vlastně nic nejí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Velice zajímavá sestava se sejde u stolů v Královéhradeckém kraji. Sličné děvče v kroji, které nic nejí, patnáctiletý benjamínek, který by chtěl do světa na zkušenou, a dámy, které se budou podezírat tak silně z nefér hry, že si snad týden plný dobrot ani neužijí.

To vše ještě zkomplikuje úkol týdne, kterým je kucmoch.

Víte, co to je?

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně a zapojí se do hlasování.

Pondělí u Anety

Aneta je dobrá duše. Svůj život zasvětila záchraně zvířat, a to nejen zatoulaným kočkám a odloženým psům. Aneta má doma krávy, kterým dala druhou šanci a zachránila je před jistým koncem. Doma má také kozy a celou řadu dalších šťastných zvířat, o které se s láskou stará. Možná to vysvětluje její vegetariánství. Hostům ale dopřeje maso. Moc se jim však nezavděčí, když je nechá u stolu samotné.

Aneta se rozhodla trochu experimentovat, a tak se pustila do buchet, které dělala pouze jednou, když si je zkoušela. Všechny navíc zaskočí, když místo ohlášené veganské pomazánky bude servírovat něco úplně jiného.

Aneta (33) se nepřihlásila do pořadu kvůli vaření, ale kvůli tomu, aby zviditelnila svůj útulek. Další dny bude ostatní provokovat tím, že toho moc nesní. Vlastně jí skoro nic nechutná.

V úterý u zkušenější Anety

Tak trochu nedopatřením (zapomene dát do předkrmu šunku) udělá jídlo, o kterém si myslí, že bude vegetariánce Anetě chutnat. Jenže ta nemá ráda ani sýr, takže na jídle ocení jen skvělou domácí bagetku.

Aneta (38) pracuje jako vedoucí prodejny a je zvyklá vařit pro velkou rodinu. Do pořadu se přihlásila sama, aby zjistila, jestli to zvládne. Ráda zkouší nové věci a jde do všeho. Před kamerou už byla, ale nešlo o vaření. Výhru by si schovala na horší časy, nebo by rodině pořídila hezkou dovolenou. Je přesvědčená, že všechno zvládne na jedničku.

U studenta Martina

Ten bude chystat kanapky a pomazánky, ze kterých si snad vybere i nejedlice Aneta. Některé variace budou vegetariánské. U stolu dojde na debatu o Martinově budoucnosti. Má velké plány a vaření do nich určitě patří. Martin však pochopil, že k úspěchu potřebuje nejen vzdělání, ale i zkušenosti, a tak plánuje po škole vyrazit do světa a učit se.

Student Martin (15) je v prvním ročníku oboru kuchař na škole v Hradci Králové. Má čtyři sourozence a žije s mámou a otčímem. Rád tráví volný čas s rodinou a sourozenci. Vařit bude česká jídla, protože ta jsou podle něj nejlepší. Jak jeho snahy v kuchyni ohodnotí hosté?

Čtvrtek patří Nikole

Ve čtvrtek se předvede Nikola. Ta hodně kritizovala, takže všichni budou zvědaví na její kuchyni. Jak se jí povede roláda? Jaké suroviny ji zradí a podaří se jí z nepovedené přípravy pokrmů vybruslit? Nikola zapomene i nabízet hostům pití, a ještě jim vynadá za to, že si nalili vodu. A opět dojde na debatu na téma – co ta Aneta vlastně jí? A jak asi boduje, když nic neochutná?

Maminka na mateřské dovolené Nikola (29) se vyučila v oboru servírka. Pracovala jako sanitářka. Nyní je na mateřské dovolené. Má manžela a tři děti (2 jsou z předešlého vztahu a nejmladšího syna má se současným manželem). Manžel pochází z Kuby a seznámili se tady v Česku. Do pořadu se přihlásila sama. Škoda, že hostům nenabídla méně známou kubánskou kuchyni.

V pátek u Kláry

Páteční hostitelka Klára si z mnoha receptů na cheesecake vybrala to nejlepší a nový recept si nazvala „Můj cheesecake“. Tak prý nikdo nemůže říci, že mu v dezertu cokoliv chybí. Tataráky servíruje proto, že je má rád její manžel. Aneta konečně něco pojí a je velice spokojena.

Atmosféru trochu zkazí starší Aneta a Nikola. Obě taktizují a chtějí očernit soupeřku. Vyhraje nakonec ten nejlepší, nebo nejmazanější?

Maminka na mateřské dovolené Klára (31) pracuje s manželem ve stejné firmě. Navíc se stará o dceru, která se narodila se vzácnou vývojovou vadou. Doma jim dělají společnost fenka Lili a králík Miky. Do pořadu ji přihlásili její přátelé. Menu poskládala z jídel, která jsou v jejich rodině oblíbená.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský text