KVÍZ: Zjistěte to, jak dobře znáte Partu hic a všechny její členy

KVÍZ: Zjistěte to, jak dobře znáte Partu hic a všechny její členy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Znáte film Parta hic? Chcete zjistit, jestli si pamatujete opravdu všechno? Potom je dnešní článek perfektní volbou pro Vás. Zabijte trochu času a vyzkoušejte si své znalosti s naším kvízem!

Parta hic je československá komedie z roku 1976 z dílny skvělého režiséra Hynka Bočana. Film vypráví o sedmi hornících, kteří se účastní experimentu, v němž mají pravidelně pít mléko jako prevenci proti silikóze. Mléko ale nepatří zrovna mezi jejich oblíbené nápoje – takže dělají všechno možné, aby se mu vyhnuli. Mezi humornými scénami zároveň sledujeme jejich životní problémy i trampoty s láskou.

Film je plný vtipných situací a dialogů, které provází písničky Karla Gotta. Ten ale není jediná hvězda, která si v tomto snímku zazářila – hrají v něm známí herci, např. Vladimír Menšík, Josef Kemr, Josef Dvořák nebo Regina Rázlová. Pro ideální atmosféru a autentické prostředí se film natáčel v Ostravě a okolí. Nejen díky tomu opravdu dobře zachycuje atmosféru hornického života.

Snímek si právem získal srdce mnoha diváků a stal se klasikou české kinematografie. Jeho humor a písničky lidé dodnes milují a rádi na ně vzpomínají. Kromě hudby a zábavy film také ukazuje, a tak trochu nám připomíná, že se lidé dokáží vyrovnat s těžkými podmínkami a najít radost v každodenním životě. Parta hic je tak nejen zábavná komedie, ale i dojemný portrét hornické komunity a jejích hodnot. Myslíme si, že si zaslouží být znovu objeven a oceněn jako důležitá součást našeho kulturního dědictví.

Myslíte si, že tento film znáte jako své boty? Dejte nám šanci Vás vyvést z omylu! Zkuste si vyplnit náš kvíz se 12 otázkami, které odhalí Vaši opravdovou znalost Party Hic! Řešení najdete na konci článku.

Tak jak Vám to šlo? Kolik otázek jste zodpověděl/a správně? Podělte se o Váš výsledek v komentářích nebo na sociálních sítích (možnost vložení odkazu). A jestli se Vám náš kvíz líbil, tak si můžete zkusit i další, které najdete na našem webu. Máme třeba kvíz k filmu Láska z pasáže nebo k seriálu Létající Čestmír. Doufáme, že jsme Vám dokázali zpříjemnit čas a třeba Vás i něco naučili.