Zítra to roztočíme, drahoušku...! (1976): Stará klasická komedie o sousedském soužití vždy pobaví

Zítra to roztočíme, drahoušku...! (1976): Stará klasická komedie o sousedském soužití vždy pobaví
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal neustálé věčné dohady a nelítostné žerty rodin Bartáčků a Nováků, které vyústí v nelítostnou sousedskou válku? Pojďme si připomenout tuhle nestárnoucí komedii.

Všechno začne nevinným žertem, kdy si Evžen Novák vystřelí z primadony Bartáčkové, kdy jí naznačí, že jí je Bartáček nevěrný. Obviněný slíbí, že se jim jednou tolik pomstí, a všechny své síly vynaloží na odplatu. Tomu všemu nasadí korunu René, syn manželů Novákových, který se seznámí s Naďou, neteří Bartáčkové. Oba jsou na jedné vlně, a tak i oni přiloží svou ruku k dílu, kdy si z obou rodin vystřelí svatebním oznámením. Jak se jejich spory vyvrbí?

Vztah mezi Stellou Zázvorkovou a Milošem Kopeckým

Možná málokdo z vás ví, že Stella Zázvorková a Miloš Kopecký spolu doopravdy tvořili manželský pár. I ve filmu si můžete všimnout jejich společných fotografií, které jsou autentické. Seznámili se v divadle Větrník a zanedlouho přišla do jiného stavu.

Ačkoliv Miloš Kopecký trpěl depresemi, svým povinnostem dostál a Stellu si vzal za manželku. Narodila se jim dcera Jana, která po otci zdědila deprese, a tak sebevražedné sklony u ní byly téměř na programu dne. Jana zemřela na otrávení plynem v pubertálním věku, Stella si to nikdy neodpustila - a po rozvodu s Milošem si už nikoho jiného nehledala, byl její životní láskou.

Místa, kde se film odehrával, stále existují

Dům, kde obě rodiny na začátku filmu bydlely, můžete i dnes najít na Starém městě v Anežské ulici 809/6 v Praze. Také místo, kam se posléze Bartáčkovi a Novákovi přistěhovali, si můžete prohlédnout v Praze Motoli v ulici Hennerova 227/7.