V červenci to duchařské komedii „Krotitelé duchů: Odkaz“ nevyšlo, ale konečně je tady a zábavná, jak jsme ani nedoufali

V červenci to duchařské komedii „Krotitelé duchů: Odkaz“ nevyšlo, ale konečně je tady a zábavná, jak jsme ani nedoufali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Komedie režiséra Jasona Reitmana je konečně důstojným pokračovatelem filmu krotitelé duchů II z roku 1989 (a samozřejmě také filmu Krotitelé duchů z roku 1984). Pokud si na úsměvné koumáky, kteří se honili za duchy, vzpomínáte, neváhejte vyrazit do kina a vezměte i děti.

V novém filmu jsou i noví hrdinové, ale setkáte se i s důvěrně známými postavami, které si v šílených komediích z minulosti zahráli: Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts a Sigourney Weaver.

Film se odehrává 32 let po poslední duchařské podívané a v centru dění bude svobodná matka a její dvě děti, které se přestěhují do Oklahomy, kde na ně čeká dům po jejich dědečkovi.

Nejde o první pokus navázat na úspěch původních komedií. V roce 2016 už to zkusil režisér Paul Feig, ale film Krotitelé duchů byl propadákem a nezachránila ho ani ústřední dvojice Melissa McCarthy a Kristen Wiig.

Scéna z filmu, Zdroj: Press / falcon.cz

Zápletka filmu

Zajímavá živnost tří dobrodruhů byla v New Yorku poté, co byl poražen Vigo Varpathian, už skoro zbytečná. Duchů a nadpřirozených aktivit ubývalo, až se lovci začali nudit. Jeden z nich (Egon Spendler) se proto přesunul do Oklahomy do Summerville, kde operoval známý okultista Ivo Shandor. V zápalu boje s nadpřirozenými silami však Egon dostane infarkt a následně umírá.

Dům po něm zdědí jeho odcizená dcera Callie, která se poté, co je vystěhovaná z bytu v Chicagu rozhodně i s dětmi (Phoebe a Trevor) pro život v domě svého otce. Rodinka tak postupně objevuje tajemná zákoutí domu a okolí včetně pasti na duchy a vysloužilého automobilu, který sloužil lovcům v době jejích největší slávy. A obě vnoučata zemřelého dobrodruha po něm zdědily touhu po dobrodružství, takže se začínají o podnikání svého dědečka zajímat. Pomůže jim i nový přítel Phoebe, který je nadšeným fanouškem lovců duchů. Nakonec dívka zjistí, že jedním z duchů, na které v domě narazí, je její děda, od kterého se pak nechá zasvětit do nezvyklé profese. A hlavní je, že jsou na správném místě. Městečko zažívá nevysvětlitelné otřesy, přestože se nenachází v zóně, kde je pravděpodobnost zemětřesení. Ožívá tak opět profese lovců duchů, které se s chutí ujímá mladá generace.

Herci před legendárním automobilem, Zdroj: Press / falcon.cz

O vzniku filmu

O pokračování povedených duchařských filmů se jednalo celou řadu let. Nakonec se režie ujal Jason Reitman, syn režiséra původních filmů. Na scénáři pracoval spolu s Gilem Kenanem a jeho otec se ujal produkce. Režisér hned při zahájení projektu uvedl, že film bude ignorovat děj z nepovedeného filmu z roku 2016 a naváže na filmy otce. Pro větší atraktivnost filmu byli přidáni mladí herci a nové prostředí.

 

Zdroj: