Deníček moderního fotra: Koho ve filmu ztvární sám autor oblíbeného blogu, ve kterém radí, jak nezešílet na mateřské

Deníček moderního fotra: Koho ve filmu ztvární sám autor oblíbeného blogu, ve kterém radí, jak nezešílet na mateřské
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V srpnu skončilo natáčení nové české komedie podle stejnojmenného bestselleru Dominika Landsmana - Deníček moderního fotra. Jak se s novou výzvou otce na mateřské dovolené vyrovnal Jirka Mádl uvidíme v kinech v lednu 2021.

Blog moderního fotra

Dominik Landsman začal s psaním veřejného deníku otcovství narozením prvního syna. S manželkou se před lety dohodli, že ona se vrátí do zaměstnání a on zůstane s malým Čeňkem doma.  S vedením blogu údajně začal, aby nezešílel. Zapisoval do něj vtipné zážitky a strasti otce na mateřské. V roce 2014 Landsman sepsal blogové zápisky do knihy a Deníček moderního fotra se stal v krátké době bestsellerem. Ve filmu si autor knihy zahraje roli bezejmenného taxikáře.

Při natáčení filmu panovala přátelská atmosféra

Na place bylo hodně dětí, a ať už to byli malí představitelé filmového Čeňka či děti herců, jedno je jisté, při natáčení bylo veselo. Scénáře a režie filmu se ujal Jan Haluza, který má s otcovstvím čerstvou zkušenost. Hlavní role si zahráli čerstvá maminka Tereza Ramba a Jirka Mádl, který se ve filmu neplánovaně stane otcem. Tereza s Jirkou jsou dlouholetí kamarádi a u intimních scén museli překonávat téměř sourozenecké zábrany. Je to jejich již šestý společný celovečerní film.

V dalších rolích uvidíme Romana Zacha, Lukáše Hejlíka, Pavlu Tomicovou, Ondřeje Malého, Lucii Benešovou, Roberta Jaškowa, Lucii Polišenskou nebo Ivana Luptáka. 

Komedie či snad tragédie?

Mádl si s dětmi vždycky rozuměl a sám se podílel na výchově svého o deset let mladšího bratra. Ve filmu se odehrávají vtipné až trapné scény z rodičovského života, ve kterých se shlédne každý rodič. Dojem z filmu bude záviset na divákových zkušenostech s dětmi. Jinak budou na film nahlížet otrkaní rodiče a jinak bezdětní. 

„Pro rodiče komedie, pro bezdětné tragédie,“ shrnul popis zfilmovaného bestselleru Jirka Mádl.