Pamatujete si, jak se Gábina zamilovala do Václava Hartla?

Pamatujete si, jak se Gábina zamilovala do Václava Hartla?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Doba, kdy Gábinino srdce bilo pro studenta geodézie patřila k těm divočejším v jejím životě. V té době byla Gábina frustrovaná ze vztahu s Hynkem, vyčerpaná péčí o Šimona a studiem oděvního průmyslu. Když se v její blízkosti objevil atraktivní Vašek, kterému se Gábina také líbila, bylo na nevěru vymalováno.

Láska, která narazila na realitu všedních dní 

Mezi Gábinou a Vaškem to jiskřilo asi stejně jako na počátku vztahu Gábiny a Hynka. Jenže teď to bylo jiné. Gábina do Vaška promítala své naděje na lepší vyhlídky. Ve vztahu s Hynkem Urbanem se dusila, čerstvě praštila se studiem pedagogiky a vrhla se na studium oděvního průmyslu. Už to byl krok k jejímu vysněnému životu. Šimona milovala, ale ve vztahu s Vaškem jí byl překážkou. Ačkoliv Vašek zprvu říkal, že mu Šimon nevadí, na roli táty připravený nebyl.

Roman Vojtek jako Hynek Urban, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Gábina Hynka s Vaškem podvedla a vůbec si to nevyčítala. Ustála zemětřesení, které nastalo po rozchodu s ním a pak se mohla naplno oddat Vaškovi. Jenže brzy oba pochopili, že tak lehké to nebude. Vašek studoval a nemohl tak Gábinu se Šimonem živit. Gábina se snažila si přivydělávat, ale se Šimonem neustále za zády to nebylo možné. Jejich vztah utrpěl trhliny, které později vedly k jeho úplnému rozpadu. 

Gábina na Vaška kladla vysoké nároky

Možná za rozpad vztahu mohla Gábina, možná za to mohly všechny souvislosti. Každopádně student Vašek měl úplně jiné plány, než být vzorným otcem od rodiny. Gábině finančně vypomáhal, ale ani mu samotnému z brigád moc nezbývalo. Když se pak pohádali o drahé přilbě, kterou si Vašek koupil na kolo, měli jasno. Vašek není ani nemůže být připravený na rodinu a Gábina je matkou syna Šimona.

Když se Vašek s Gábinou rozešel, zlomilo jí to srdce. Zároveň ji to nakoplo k ještě tvrdší práci. Gábina pracovala a studovala mnohem intenzivněji a všechen zbylý čas věnovala tomu nejdůležitějšímu muži ve svém životě –⁠ Šimonovi. 

Zdroj článku:
  • Autorský text