Seznamte se s Madsem Mikkelsenem, novým Grindelwaldem z Fantastických zvířat

Seznamte se s Madsem Mikkelsenem, novým Grindelwaldem z Fantastických zvířat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po skandálu, kdy byl Johny Depp označen za násilníka, odstoupil z role Grindelwalda ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít 3. Fanoušci netrpělivě čekali na informaci, kdo Deppa nahradí. Teprve koncem listopadu bylo oficiální potvrzeno, že novým představitelem čaroděje bude Mads Mikkelsen.

Nová kouzelníkova tvář vám jistě bude povědomá. Dnes pětapadesátiletý dánský herec Mads Dittmann Mikkelsen se původně věnoval gymnastice a osm let působil jako profesionální tanečník. Zároveň studoval hereckou školu v druhém největším dánském města Aarhus. Absolvoval v roce 1996 a ještě v tentýž rok získal svoji debutovou roli v kriminálním thrilleru Dealer. Do jeho filmografie postupně přibývaly komediální i dramatické role, mezi nimi například mentálně narušený Lenny ve filmu Bleeder (1999). 

Jak jeho popularita stoupala, získal hlavní roli Allana Fischera v dánském seriálu Rejseholdet v letech 2000 až 2004. Seriál dosáhl ohromného úspěchu, získal cenu Emmy a na Mikkelsena, jakožto na idola fanoušků seriálu, bylo pohlíženo jako na jednu z tamních největších hvězd. Konečně začaly přicházet také nabídky na zahraniční angažmá, mezi nimi také role Tristana v úspěšném snímku Král Artuš (2004). Objevil se také v koprodukčním dramatu Setkání v Praze (2006), které se natáčelo v našem hlavním městě. Jeho hvězda nadále stoupala díky filmům Souboj titánů (2010), Tři mušketýři (2011) nebo Doctor Strange (2016). 

V roce 2000 se oženil s dlouholetou partnerkou, choreografkou Hanne Jacobsenovou. Ještě před tím se jim narodily dvě děti, Viola a Carl. V roce 2012 se přestěhovali do Kanady kvůli natáčení seriálu Hannibal, ve kterém po dobu tří let ztvárňoval postavu sériového vraha Hannibala Lectera. K jeho nejnovějším počinům patří hlavní role ve filmu Chlast (2020) a v nadcházejícím roce očekáváme premiéru sci-fi snímku Chaos Walking

Co se týče role ve Fantastických zvířatech, jejichž premiéra se v důsledku pandemie odsunula na rok 2022, Mikkelsen dlouhou dobu popíral, že by vedl jednání o možném obsazení. To už je ale potvrzené a herec se svěřil, že v současnosti řeší, jak co nejlépe navázat na výkon jeho předchůdce.