Netflixové drama schytalo nejvíce nominací, ale i sportovní dokument a muzikál mají šanci: Oscar 2022

Netflixové drama schytalo nejvíce nominací, ale i sportovní dokument a muzikál mají šanci: Oscar 2022
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Obvykle jsme se mohli na prestižní Oscary koukat v únoru, jenže po covidové pandemii a loňskému posunutí se zlatá soška rozdává až na konci března. Nominace by měly potěšit nejen klasický Hollywood, ale i Netflix – jeho drama „Síla psa“ dostalo letos nejvíce nominací.

Netflix hned několikrát zastoupen

Že se streamovací gigant etabloval jako velká a důležitá platforma pro vlastní filmové produkce, to bylo celkem jasné. Letos se i komise Oscarů rozhlídla po Netflixu a našla hned několik snímků, které si podle Academy Awards zasloužily nominace na zlatou figurku.

„Síla psa“ vyčnívá s celkem 12 nominacemi (samozřejmě ve všech hlavních kategoriích, tedy nejlepší film, režisér, herci i scénář), ale i satirická drama-komedie „K zemi hleď“ se může radovat ze čtyř nominací. Mimo tuto dvojici má i „Tick, Tick… Boom“ dvě nominace.

Disney a James Bond

Jako každý rok se i světová firma Disney dostala k letošním Oscarům. A podle expertů mají opravdu velké šance na vítězství, a to především díky mistrovskému dílu „Encanto“, které pravděpodobně vyhraje Oscara za nejlepší animák a má i monumentální šanci na triumf v kategorií „Nejlepší píseň“. Druhým projektem této firmy je „Cruella“.

Jako jeden z největších kinových trháků ve výběru Oscarů se nám ukáže „Není čas zemřít“, poslední James Bond s Danielem Craigem. Zaslouženě? S ohledem na to, že jedna nominace je z kategorie „Nejlepší vizuální efekty“, je to realistické.

 

Zdroj: