Smrt stopařek: Kdo byl skutečným vrahem a jak vůbec skončil

Smrt stopařek: Kdo byl skutečným vrahem a jak vůbec skončil
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Charvát má za sebou pobyt ve vězení, který se snaží před svým okolím utajit. Při jedné ze svých pracovních jízd ho zastaví dvě stopařky, které nabere do auta. Probudí se v něm jeho nezvladatelná agresivita vůči ženám a obě zavraždí. Těl obětí se zbaví a sám se snaží uprchnout přes hranice. Aby si svou cestu pojistil, unese syna své bytné.

Příběh se zakládá na skutečné události

Film je natočen podle skutečné události. Ta se stala 9. srpna roku 1976 v blízkosti obce Trenčianska Teplá. Skutečné vrahovo jméno znělo Miroslav Somora. A jak už to bývá, mezi filmem a skutečností lze najít několik odlišností. Například zavražděné dívky se ve skutečnosti jmenovaly Tatina Gangurová a Viera Kukulská, ty vrah zabil montážním klíčem ve spánku v autě. Poté je začal bodat nožem, přičemž v jedné z obětí se nůž zlomil. Nakonec s jednou zavražděnou dívkou souložil. Tyto dvě dívky byly pohozeny na skládce ve Valašských Kloboukách. Objevil je řidič osobního auta, který se jel na skládku podívat. Vrah byl roku 1978 v Praze popraven.

Čtěte také: Jáchyme, hoď ho do stroje! Podle Smoljaka bylo největší chybou obsadit Luďka Sobotu

Dáda Patrasová chodila několik dnů s otlačenými prsty na krku

Hlavní postavu, vraha Charváta, ztvárnil polský herec Marek Perepeczko. Ten se také věnoval kulturistice. A i když na první pohled působil velmi robustně a brutálně, ve skutečnosti to byl velmi milý chlapík. Samotná Dagmar Patrasová ho musela při natáčení scény, ve které ji škrtil, slovně vyprovokovat. Marek Perepeczko se bál, aby jí neublížil. Nakonec z natáčení odcházela s viditelnými otlaky na krku.

Čtěte také: Jiří Bartoška po čtyřech letech v hlavní roli. A to přísahal, že před kameru znovu nestoupne

Režisér si nepřál obsadit českého herce do hlavní role

Tvůrci měli jasno hned od začátku, že do role vraha nechtěli žádného českého herce. Marka Perepeczka objevil režisér v barrandovské kartotéce.

Čtěte také: Přehlídka nejoblíbenějších filmů z dob Československa. Tyto snímky žereme dodnes

Nenechte si ujít toto napínavé české drama, které vysílá televize Prima MAX 15.10. ve 20.00 hodin.