Devadesátky: Přibližně dva miliony diváků si vychutnávají každou epizodu nového českého seriálu

Devadesátky: Přibližně dva miliony diváků si vychutnávají každou epizodu nového českého seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kriminální seriál se trefil do vkusu českého diváka. Nová minisérie Devadesátky od slovenského režiséra Petera Bejbaka je v záplavě současných seriálů jako zjevení.

I přes spojitost s povedeným seriálem Případy 1. oddělení nebylo úplně jisté, zda se dočkáme opět kvalitní a poutavé podívané. Naštěstí po prvním slabším dílu se nenechali diváci odradit a seriál se pěkně rozjel. Před očima diváků ožívají v mladším provedení postavy, které je provázely v úspěšném krimi seriálu Případy 1. oddělení.

Kryštof Bartoš jako poručík Kozák, Zdroj: Archiv ČT / Petr Cepela

Mohou tak vidět mladšího por. Tomáše Kozáka (Kryštof Bartoš), kterého si v pozdější době zahrál sympaťák Ondřej Vetchý. Určitě potěší i kpt. Plíšek (Martin Finger), jehož starší podobu si s grácií zahrál Boleslav Polívka. A pak je zde npor. Korejs (Robert Mikluš), ze kterého se později v podání Miroslava Hanuše stane trochu nepříjemný vedoucí 1. oddělení.

Kromě důvěrně známých policejních postav, před diváky ožívají také známé postavy z české kriminální scény, které ve své době plnily titulní stránky všech novin.

Devadesátá léta patří k nechvalné etapě naší historie a i teď s odstupem je vidět, jak složité v té době bylo pro obyčejné policisty darebáky pochytat a jak děsivou rychlostí se u nás rozmohla mafie, jako by jen tiše dřímala a čekala na svou příležitost.

Jedna z nejzajímavějších záporných postav, která se v seriálu objevila, je určitě majitel Discolandu Silvie Ivan Jonák, kterého naprosto geniálně ztvárnil Michal Novotný. A stejně tak je třeba pochválit maskéry, kteří jeho podobu vytvořili tak, že není sebemenších pochyb, koho představuje. Navíc Michalovi role opravdu sedla.

Co na to říká sám herec a jak si úspěch užívá, to si můžete sami poslechnout.

Přestože část scénáře psal vlastně život sám, tak Josef Mareš a Matěj Podzimek, kteří skutečnost převedli na papír pro Petera Bejbaka, odvedli skvělou práci a je jen škoda, že se natočilo pouhých 6 dílů.

Seriál Případy 1. oddělení by si zasloužil nejen prequel, ale další sérii se starou dobrou mordpartou, kde by rozhodně neměl chybět por. Vítězslav Sršeň.

Pokud jde o sledovanost, tak seriál Devadesátky se hravě vyrovnal v oblíbenosti druhé sérii Případů 1. oddělení, která měla sledovanost 1,6 až 1,9 milionu diváků každou epizodu. Devadesátky mají podle mediaguru.cz sledovanost pohybující se kolem 2 milionů diváků každou epizodu.

 

Zdroj:

Zdroj článku:
  • www.ceskatelevize.cz