Své hrdiny z Beverly Hills 90210 byste dnes nepoznali, ale stále je můžete vídat ve filmech a seriálech

Své hrdiny z Beverly Hills 90210 byste dnes nepoznali, ale stále je můžete vídat ve filmech a seriálech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V 90. letech vládl našim televizním obrazovkám americký seriál Beverly Hills 90210. Jeho představitelé byli tehdy mladí, krásní a úspěšní, ale možná vás zajímá, jak vypadají dnes a zda se nadále věnují herectví. Někteří skutečně stále hrají, přestože třeba bojují s vážnou nemocí.

Slavný seriál o mladých a jejich problémech

Beverly Hills 90210 byl kultovní hit stanice Fox z let 1990–2000, ve kterém se rodina Walshových přestěhovala z Minneapolis právě do Beverly Hills v Kalifornii. Diváci se tak seznámili s Brandonem (Jason Priestley) a Brendou (Shannen Doherty) a postupně také s dalšími postavami, včetně Dylana McKaye (Luke Perry), Kelly Taylor (Jennie Garth), Donny Martin (Tori Spelling), Davida Silvera (Brian Austin Green), Stevea Sanderse (Ian Ziering), Andrey Zuckerman (Gabrielle Carteris), Valerie Malone (Tiffani Thiessen) a Emily Valentine (Christine McCarthy). Seriál o mladých, bohatých, úspěšných a dokonale krásných lidech si našel věrné fanoušky také u nás.

Krutá realita se zdravotními obtížemi i smrtí

Kanadský herec Jason Priestley se nadále věnuje herectví, v letech 2016 až 2021 si např. zahrál hlavní roli Matta v seriálu Soukromé očko. Nejnověji se objevil v seriálu Börje se sportovní tematikou.

Shannen Doherty se proslavila hlavně tím, že na place dělala problémy. V seriálu hrála v letech 1990 až 1994 Brandonovu sestru, a přestože pak její postava zmizela, byla až do deváté série označována jako Dylanova drahá polovička. Herečka strávila tři roky v seriálu Čarodějky, ale roku 2001 ho opustila údajně kvůli sporu s kolegyní Alyssou Milano. V roce 2015 prozradila, že jí byla diagnostikována rakovina prsu, která se jí během let vracela. Přesto dosud hraje, v posledních letech účinkovala v několika filmech, např. Nikdy není pozdě (2021) nebo Darkness of Man (2023).

Brendinou první láskou byl tedy Dylan McKay v podání Lukea Perryho, v seriálu romanticky spojovaný také s Kelly Taylor a Valerií Malone. Velký průlom v kariéře pro Perryho znamenala hlavní role v seriálu Riverdale (2017–2023), bohužel v březnu 2019 zemřel poté, co utrpěl masivní mozkovou mrtvici ve věku 52 let. Shannen Doherty následně vzdala hold své bývalé lásce z televizní obrazovky právě v Riverdale.

Dramata, rozchody a nové vztahy i ve skutečném životě

Herečka Jennie Garthová hrála Kelly, nejlepší kamarádku Donny a Brendy, a byla součástí jednoho z největších televizních milostných trojúhelníků, neboť chodila s Brandonem i Dylanem. V roce 2013 se po dvanácti letech manželství rozvedla s hvězdou upírské romance Stmívání Peterem Facinellim, s nímž má tři děti. Roku 2015 se dala dohromady s hercem Davem Abramsem.

Brian Austin Green v Beverly Hills 90210 ztvárnil roztomilého nerda Davida, ale ve skutečnosti je to docela sukničkář. Koneckonců má syna s bývalou přítelkyní Vanessou Marcil, další tři děti pak s bývalou manželkou Megan Fox a dalšího syna, který se narodil v červnu 2022, se současnou přítelkyní Sharnou Burgessovou, s níž v září 2023 oznámil zasnoubení.

Zdroje článku: