Lajdáčtí studenti z Ulice: Kristýna sekla se školou, Šimon místo učení paří hry

Lajdáčtí studenti z Ulice: Kristýna sekla se školou, Šimon místo učení paří hry
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kristýna dnes večer konečně sebere odvahu a přizná rodičům, že vysoká škola pro ni není. Luďka však její důvody naprosto nezajímají. Dceřino chování klade za vinu Blance. Flákání studia je teď žhavým tématem také u Gábiny. Šimon se totiž vykašle na doučování, jen aby mohl hrát hry.

Kristýna jde konečně s pravdou ven

Bydlení u Denise není pro Adama žádný med. Každou chvíli tam probíhá nějaký hlučný večírek s alkoholem a trávou. Učit se v tom chaosu na vysokoškolské zkoušky je zhola nemožné. Adam se proto zeptá mámy, jestli by se mohl nastěhovat zpátky domů, alespoň než skončí zkouškové období. Blanka je samozřejmě všemi deseti pro.

Adam přesvědčí sestru, aby už déle neodkládala přiznání ohledně vysoké školy. Dívka se tedy odhodlá pozvat oba rodiče do hospody, kde jim oznámí, že v dalším studiu nevidí smysl. Vylíčí jim své důvody, ale Luděk – nepřekvapivě – smete každý z nich ze stolu. Blanka je ochotná celou věc prodiskutovat, jenže Kristýna se už rozhodla a nenechá si to vymluvit. Když odejde, Luděk se pustí do Blanky. Obzvláště ho vytočí zjištění, že dcera začala chodit na jakési hloupé konstelace. Všechno dá bývalé manželce za vinu. Prý oba potomky příliš rozmazlila.

Alespoň že s Evženem teď Blanka žádné starosti nemá. Zdroj: TV Nova

Mirek vyrazí dech Magdě i Prokopovi! Bude se ženit

Jirka Hložánek se objeví v kabinetě, aby Magdě popřál k narozeninám a pokusil se ji přemluvit k brigádě v komunitním centru. Stačila by jedna akce týdně, pro začátek. Magda nakonec souhlasí, ovšem pouze dočasně. Trvá na tom, aby si Jirka nadále hledal někoho vhodnějšího.

Irena se mezitím omluví Prokopovi za to, jak jeho návrhy včera smetla ze stolu. Nechce ztratit schopného zástupce ani zazdít jeho snahu o modernizaci školy. Nabídne mu v první fázi zamýšlených změn nějaké peníze a dál se uvidí.

Následuje domluvená schůzka s Mirkem v krámku. Magdu a Prokopa tam čeká obrovské překvapení! Mirek je totiž znenadání pozve na svoji svatbu. Tohle tedy nikdo nepředpokládal. Chtěl by, aby byly křivdy z minulosti konečně zapomenuty. Našel si novou přítelkyni, která je podle něho tou pravou partnerkou do života. Těší ho, že Magda a Prokop jsou spolu šťastní. Alespoň to tvrdí, ale je skutečně upřímný? Nebo v sobě stále dusí zklamání z dřívějška? Přiměla ho k napravení přátelských vztahů jeho snoubenka?

Šimon má v hlavě jen hraní a kašle na školu

Tomáškovy články jsou nepříjemné, ale přinesly Gábině jednu nečekanou výhodu. Zdá se, že teď má díky nim více objednávek. V práci se jí daří, vlastně trochu nestíhá. Do toho řeší zase nějaké problémy se Šimonem. Ten chce totiž vynechat doučování, aby s Michalem mohl trénovat na herní turnaj. Gábina pochopitelně protestuje. Vzdělání a povinnosti mají přednost, zábava může přijít až potom. Šimon však mámina zákazu nedbá, vykašle se na doučování a jde raději k Michalovi, kde spolu vesele paří hry. Jirka Herman na jeho podezřelé chování upozorní a Gábina si snadno spočítá, že mladík nakonec vyřešil věci po svém. U večeře ho pokárá a nařídí mu, aby se místo hraní učil na písemku z fyziky.

Zdroj článku:
  • Autorský text