Anatomie života: Co na náhradníka populární Ordinace říkají diváci

Anatomie života: Co na náhradníka populární Ordinace říkají diváci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zpráva, že populární seriál Ordinace v růžové zahradě končí, vyvolala poprask. Fanoušci byli zvědaví, co seriálovou stálici na obrazovkách TV Nova nahradí. Jaká je Anatomie života?

Další nemocniční seriál, tentokrát podle zahraniční předlohy

Nova se s novinkou z původního námětu neodchýlila. Seriál opět z lékařského prostředí sleduje osudy zdravotníků i pacientů.

Už na počátku si tak mnozí položili nevyhnutelnou otázku: Není těch seriálů z nemocnice už nějak moc? Skeptici se nemýlili. Nově se příliš nepovedlo oprostit se od zavedeného schématu. Zase se tu řeší hluboká lidská dramata a vztahy.

Novácká Anatomie lži se tak příliš neliší nejen od původní Ordinace, ale ani od konkurenčního počinu Primy s názvem Sestřičky, dříve Sestřičky Modrý kód.

Ordinace v růžové zahradě přitom podle vyjádření z Novy musela „z kola ven“ kvůli klesající sledovanosti. Diváky přetáhla Slunečná z Primy.

Nova si navíc formát „půjčila“ na Slovensku. Anatomie života je natočená podle licence tamního seriálu Sestřičky. Původní předloha je ale dokonce finská, jako autoři scénáře jsou uvedeni Petja Peltomaa, Terhi Arola, Harri Virtanen a Kirsikka Saari.

První epizodu provázely rozpaky i nízká sledovanost

Hlavní role ústřední čtveřice sestřiček si zahrály Jitka Schneiderová, Ester Geislerová, Martina Preissová a Barbora Černá. V seriálu se objevila navíc i populární herečka a starší sestra Ester Geislerové Aňa. Zahrála si roli primářky seriálové traumatologie.

Ani sázka na hvězdné obsazení však televizní stanici příliš nevyšla a diváci po prvních odvysílaných epizodách dávají mohutně najevo svou nespokojenost.

Tomu, že seriál není takovým trhákem, jak se čekalo, odpovídají i čísla sledovanosti. První epizodu si zapnulo konkrétně 952 tisíc diváku starších 15 let, kteří aktuálně trávili čas u obrazovky. Porazit primáckou Slunečnou se opět nepodařilo. Novu si zapnulo o 300 tisíc diváků méně.