Dnes v Ulici: U Marečků se proflákne maturita a Eva úplně zazdí domácnost a rodinu

Dnes v Ulici: U Marečků se proflákne maturita a Eva úplně zazdí domácnost a rodinu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ne všechny věci lze utajit. Už vůbec ne, pokud jste ve stresu. A tak Mára zapomíná maturitní otázky v koupelně, aby je mohla najít jeho máma. To Eva je také ve stresu – v tom pracovním. V zájmu kariéry kašle na rodinu a Miloše to už přestává bavit.

Maturita se provalí pozdě, ale přece

Diváci moc dobře chápou důvody, proč Kryštof nechtěl říct své máme o maturitě. Její urputnost by ho prý zabila. Na poslední chvíli, den před zkouškami, však zjistí, že jí o té maturitě možná říct mohl. Věrka je totiž organizovaná a na poslední chvíli zachraňuje, co se dá. Vytahuje zvýrazňovače a papíry Kryštofovi třídí, aby se v nich lépe vyznal. Potom se s ním celý den učí a na zkoušku ho připravuje. Takovou podporu a hlavně efektivní pomoc od toho Kryštof vážně nečekal. Možná, že kdyby své mámě o zkoušce řekl a nechal si od ní pomoct, nemusel by se skrývat a na zkoušky by se připravil mnohem lépe. No co už. Teď už čas zpátky nevrátí.

Vojta se dozvídá, že jeho táta se chystá do školy

Teď, když je celá situace venku, je atmosféra u Marečků mnohem uvolněnější. Věrka neskrývá radost, že se Kryštof pro maturitu rozhodl. Možná ji trošku mrzí, že jen před ní se to tajilo. To však dovede nějak pochopit. Zná svoje nasazení. Možná měl právě z její pomoci Kryštof strach. Nevěřil si, a tak ji nechtěl zklamat. Teď už se to ví a čeká ho další a další učení, u kterého už jeho máma bude. Třeba je to cesta, jak napravit vztahy mezi matkou a synem.

Miloš je mužem v domácnosti

Miloš sice rozjel podnikání a jen málo chybělo k tomu, aby vzal svou ženu Evu a Miloška do Karibiku. Nic z toho mu však není platné. Eva ho příliš neocení. Respektive ho ocení jen ve chvíli, kdy ona sama něco potřebuje. Teď, když se z ní stala oblastní ředitelka, je v jednom kole. Vůbec jí tak nedělá problém přenechat všechny domácí povinnosti Milošovi. Ten se neumí bránit, a tak dělá, co mu Eva nakáže. Dokonce si žehlí i košili. Do toho dělá domácí úkoly s Miloškem a má uvařeno. Vnitřně ho však štve Evino nastavení. Cítí se využíván a dobře ví, jak je Eva vypočítavá. Je to sobecká furie.

V rámci prodeje se Eva neštítí vůbec ničeho

Za lepší prodejní výsledky by Eva klidně i zabíjela. Proto jí vůbec není hloupé namočit chudáka Lucku do půjčky, jen aby prodala. Z celnice totiž vyzvedla své zabavené doplňky stravy a potřebuje se jich zbavit. S velkou slevou je nabízí Lucce. Jenže ta by si musela vzít půjčku, aby je od Evy koupila. Eva už nejspíš zapomněla, že byla kdysi také chudá jako kostelní myš a že dokonce seděla ve vězení. Až příliš se diví, že Lucka nemá potřebných padesát tisíc korun. Diváci se zase diví tomu, že ji už Lucka s prodáváním nepošle někam.

Zdroj článku:
  • Autorský text