Dnes v Ulici: Blanka své alkoholové minulosti jen tak neunikne a Hana chce rozfofrovat část peněz

Dnes v Ulici: Blanka své alkoholové minulosti jen tak neunikne a Hana chce rozfofrovat část peněz
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blanka se domnívala, že Evženovi jasně naznačila, že si nepřeje být vtahována do vlastní alkoholové minulosti. Jenže ta ji znovu klepe na dveře. Minulost se nevybíravě připomene také Vandě, pro kterou je nemocná Hana zdrojem peněz.

Další hádka mezi Evženem a Blankou je na obzoru

Blanka je ze skupiny anonymních alkoholiků opravdu nešťastná. Přitom k ní Evžena přivedla sama svou urputností kolem Hany. Vadí jí, že najednou nemá Evžen čas jen na ni. Jak Veronice během upřímného rozhovoru přiznává, má o Evžena strach. Pravidelná blízkost alkoholika by mohla i jeho svést na zcestí. Už vůbec si nepřizná fakt, že jediné, co ji dráždí, je skutečnost, že si tím neustále připomíná svou vlastní slabost. Anonymní alkoholici Evženovi pomohli opět najít jeho ztracenou rovnováhu a ještě lépe se vyrovnat s minulostí. Možná by to mohla Blanka také zkusit, znovu zabřednout do své minulosti a zjistit, že to nebyl pouhý sen. Měla by Evžena nechat volně dýchat. Vždyť k ní vždy byl a je upřímný.

Rosťa řeší své démony u Blanky na gauči

Horší už to snad být nemůže, když Blanka nachází Rosťu u sebe doma na gauči. Volnomyšlenkářská Kristýna jej domů pozvala, aniž by domyslela, jaký efekt to bude mít na její mámu. Blanka se drží zuby nehty a nevybuchuje. Vnitřně ji to ale užírá. Co si ten Rosťa dovoluje? A Evžen? Ten tuší, že tahle návštěva bude asi malér. Místo však, aby utěšoval Blanku, poskytuje první pomoc Rosťovi. Ten ale nevypadá, že by se chtěl dát v nejbližší době dohromady. A pokud se ho bude Evžen pořád zastávat, je možné, že se nakřápnutý vztah Blanky a Evžena znovu naruší.

Hana si vyčítá věci, které nezažila

Teprve na smrtelné posteli člověk pozná, jestli promrhal svůj život. Hana to vidí taky a vyčítá si, že si jej neužívala více. Kdyby věděla, že onemocní nemocí, která bude čím dál tím více paralyzovat její tělo, určitě by se svým časem naložila jinak. Vanda, která Haně pomáhá a která o sobě tvrdí, jak prozřela, Hanu prý chápe. V duchu si slibuje, že ona určitě dopadne jinak. Vůbec si však neuvědomuje, že Hana, které pomáhá, je pro ni velkým rizikem. Hotovost v obálkách, občasné odměny na věci, které by jí Luděk nedopřál. Nevinný nesouhlas nad Luďkovým jednáním. A pak touha rozfofrovat část svých peněz z prodeje penzionu. To vše může být pro Vandu velmi výbušnou směsí. Luďka, který má spoustu práce se svou novou pozicí, ani nenapadne, že je Hana pro Vandu chodící peněženkou.

Vanda je tam, kde jsou peníze

Vanda měla vždy slabost pro utrácení a Luděk udělal vše pro to, aby udržel její finance na uzdě. To ale nepočítal s tím, že Haně přijde na účet enormní částka za prodaný penzion. Z těch dvou se stávají velké kamarádky a pokušení pro Vandu to bude obrovské. Vanda tak znovu pokouší své velké štěstí. Od Luďka však už další šanci nedostane.

Zdroj článku:
  • Autorský text