Ulice: Hlava Magdy za uspokojení všehoschopné Duškové. Procházková nesmí dál pokračovat kvůli šikaně její dcery

Ulice: Hlava Magdy za uspokojení všehoschopné Duškové. Procházková nesmí dál pokračovat kvůli šikaně její dcery
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je Magda Procházková učitelka nebo neposlušná žačka? V její kůži by se nejspíše každý cítil jako malá holka, co pyká za to, že neposlouchá svého kantora. Duškové totiž jedno nastoupení v kabinetu nestačilo. Magdě v 4195. dílu ještě přidá. Žádá, avšak se vší elegancí, její odvolání.

Vandinou vášní je sestavování horoskopů. A ten pro Evžena sestaví Vanda obzvlášť ráda. Věnuje mu ho jako poděkování za pomoc s Peškovic vytopeným bytem. Otázkou je, jestli ho Vanda opravdu sestavila podle hvězd. Možná si ho tak trochu přimalovala podle svého přání. Evženovi v něm vyjde, že ho čeká vážný partnerský vztah. Vanda mu to oznamuje se spokojeným úsměvem a usmívá se dál, když zjistí, že Evžen nemá zájem ani o Kateřinu, ani o Blanku. Jestli má však zájem o ni, to také neřekne. 

Evžen však nemluvil úplnou pravdu o tom, že o Blanku nestojí. Není mu jedno, že je Blanka s Luďkem, a není mu jedno, že by se měla odstěhovat. Cítí se zhrzený, jak sám přizná Vlastovi. Ten to totiž vidí jednoznačně. Že by měli být s Blankou spolu.

Řešení Žofčina psychického traumatu způsobeného Procházkovou znovu zavede Magdu a matku Žofie až do ředitelny za Landovou. Vypadá to, že si inženýrka Dušková nedá pokoj, dokud Landová nesesadí Magdu z postu třídní učitelky. A že Dušková umí vytáhnout silné zbraně. Při jejím odchodu bude sklíčená Magda sedět beze slova na židli. Ani pozdější debata s Prokopem nepomůže. Doma Magda dokonce dobrovolně požádá Mirka, aby spolu odjeli pryč. Měla by Magda přestat brojit proti Duškové a ředitelce a přijmout pokání, nebo by za sebe a svoje jednání měla bojovat? Dušková a třetina rodičů to vidí jasně. Procházková podle nich nesmí dál řídit třídu jejich dětí a ředitelka Landová její návrh zatím nijak nezamítá.

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text